Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
21.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Διαδικτυακό επιστημονικό συνέδριο “Η αξία της διδακτικής της Ιστορίας στην εκπαίδευση. Η περίπτωση του 1821”

“Η αξία της διδακτικής της Ιστορίας στην εκπαίδευση. Η περίπτωση του 1821” αποτελεί το θέμα διαδικτυακού επιστημονικού συνεδρίου, το οποίο διοργανώνει η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαρτίου 2021 κατά τις ώρες 17:00-21:00 μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας webex, ενώ θα υπάρξει και ζωντανή μετάδοση από το κανάλι του Δήμου Θεσσαλονίκης στο youtube.
Χαιρετισμό στο πλαίσιο του συνεδρίου θα απευθύνουν ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Ιωάννα Κοσμοπούλου και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Κόπτσης.
Στο συνέδριο, με συντονίστρια τη δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά, θα παρουσιαστούν οι ακόλουθες εισηγήσεις:
– «Η Επανάσταση του 1821 στα σχολικά εγχειρίδια: πόσες σελίδες, πόσες διδακτικές ώρες», Χαράλαμπος Μηνάογλου, Διδάκτωρ Νεότερης Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
– «Αναζητώντας την επικαιρότητα της Ελληνικής Επανάστασης. Ο ρόλος του σχολείου», Ελευθερία Μαντά, Επίκουρη καθηγήτρια Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
– «Σύγχρονες εφαρμογές της Δημόσιας Ιστορίας στην Εκπαίδευση – ‘Φάκελοι Ελληνικής Ιστορίας’ για το 1821», Γιάννης Χαραλαμπίδης, Ιστορικός (ΠΜΣ Σύγχρονη Ελληνική και Ευρωπαϊκή Ιστορία – Πανεπιστήμιο Κρήτης)
– «Η Ελληνική Επανάσταση στην Α΄ τάξη του ΕΠΑΛ. Διδακτικές προσεγγίσεις»,  Αναστάσιος Χατζηαναστασίου, Διδάκτωρ Νεότερης Ιστορίας, Εκπαιδευτικός Μέσης Εκπαίδευσης, Οργανωτικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων.
Όσοι ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στο συνέδριο μπορούν να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση στον σύνδεσμο https://opengov.thessaloniki.gr/opengov/eservices/1821. Θα ακολουθήσει απαντητικό μήνυμα επιβεβαίωσης της συμμετοχής, μαζί με τον σύνδεσμο εισόδου για την παρακολούθηση του συνεδρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού στα τηλέφωνα 2313318663 & 2313318662.
Μετά το πέρας του συνεδρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
φωτογραφία: Dimitris Vetsikas από το Pixabay

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ