Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
12.9 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

«ΕμβολιάΖΩμαι, ξαναΖΩ…» – Διαδικτυακή εκδήλωση του Δήμου Νεάπολης – Συκεών

Με κεντρικό μήνυμα «με όπλο τη γνώση νικάμε τον κορωνοϊό», πραγματοποιείται αύριο Τετάρτη 17 Μαρτίου η διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «ΕμβολιάΖΩμαι, ξαναΖΩ», η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των συνεχών δράσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19, που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Την ίδια ώρα, ο δήμος και τα Νομικά του Πρόσωπα (ΚΕΥΝΣ, ΔΚΚΠΑ), μετά τις επιτυχείς διεκδικήσεις του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, προχωρούν σταδιακά στον εμβολιασμό των εργαζομένων και των ατόμων με αναπηρία που ανήκουν στα ΚΔΑΠμεΑ, με στόχο τη διεύρυνση της προστασίας των πολιτών απέναντι στον κορωνοϊό Covid-19.

Μετά τον μεγάλο αριθμό εργαζομένων-ασφαλισμένων στην Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών (ΚΕΥΝΣ) που υποβλήθηκε στην πρώτη δόση του εμβολιασμού, σήμερα ήρθε η σειρά 23 ατόμων με αναπηρία ηλικίας 18 ετών και άνω, που είναι ωφελούμενοι του προγράμματος των ΚΔΑΠμεΑ, όπως και τεσσάρων άλλων εργαζόμενων σε αυτά.

Ο εμβολιασμός πραγματοποιήθηκε στα Δημοτικά Ιατρεία του Γ΄ ΚΑΠΗ Συκεών (Μεσολογγίου 54 & Περγάμου 2), από δυο ιατρούς και δυο νοσηλευτές των Δημοτικών Ιατρείων, παρουσία του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, του προέδρου της ΚΕΥΝΣ Δημήτρη Απατσίδη και του προέδρου του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΔΚΚΠΑ) Αρίστο Γαλανό.

Από τα Δημοτικά Ιατρεία ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης επανέλαβε την πρότασή του καλώντας τον ΕΟΔΥ «επιτέλους να την αποδεχθεί και να δημιουργηθούν έξι Εμβολιαστικά Κέντρα σε χώρους των Δημοτικών Ιατρείων που είναι κατάλληλα εξοπλισμένα και στελεχωμένα ώστε να προχωρήσει άμεσα ο εμβολιασμός του συνόλου του πληθυσμού του δήμου μας».

Όπως αναφέρει ο Δ.Απατσίδης, μετά τον πρώτο κύκλο εμβολιασμού των εργαζομένων-ασφαλισμένων στην ΚΕΥΝΣ, βρίσκεται σε εξέλιξη μια δεύτερη ευκαιρία προκειμένου να εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι στα Κ.Η.Φ.Η., στα ΚΔΑΠμεΑ και στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», και οι οποίοι για οποιοδήποτε λόγο δεν εμβολιάστηκαν κατά τον πρώτο κύκλο.

 

Διαδικτυακή εκδήλωση

Στο μεταξύ, αύριο, Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021, στις 7 το απόγευμα, πραγματοποιείται η διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα τον εμβολιασμό, και η οποία υλοποιείται μέσω της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο παιδίατρος-λοιμωξιολόγος, και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Εμμανουήλ Ροηλίδης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει και ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης. Να σημειωθεί ότι παράλληλα θα υπάρχει και διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα από διερμηνέα που διέθεσε η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδας, ενώ μετά την εισήγηση θα ακολουθήσουν ερωταπαντήσεις.

Όπως τονίζει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, «ο εμβολιασμός αποτελεί πλέον τον μοναδικό τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού και θωράκισης της κοινωνίας, και πρέπει να αποτελεί προτεραιότητά μας». «Η πανδημία παραμένει σε έξαρση και οφείλουμε όλοι να δείξουμε στάση ευθύνης και να εμβολιαστούμε, έτσι ώστε να δημιουργηθεί γρήγορα η άμυνα της κοινωνίας απέναντι στον ιό για να ξανακερδίσουμε τις ζωές μας και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα», υπογραμμίζει.

Η διαδικτυακή εκδήλωση θα γίνει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας zoom, ενώ, παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι-καλεσμένοι θα μπορούν να συμμετέχουν και μέσω Facebook (F/B: ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ), και συγκεκριμένα:

ενώ οι ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες μπορούν να βρουν και τον (mobile friendly) online οδηγό που έχει δημιουργηθεί για τη συμμετοχή στην ημερίδα (https://www.canva.com/design/DAEXmdOmuzk/WxzKjCi9YiLSS2FQQtxN1w/view?website#2:1-2). – Πληροφορίες: Τηλ.: 2310 639639

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ