Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

«Επιστήμη, Εκκλησία και Κοινωνία απέναντι στις πανδημίες». Διαδικτυακή Ημερίδα του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού του ΑΠΘ

Με σκοπό την ανάδειξη από διακεκριμένους εκπροσώπους της επιστημονικής κοινότητας και του εκκλησιαστικού χώρου των κρίσιμων θεμάτων γύρω από την πανδημία που ταλανίζει τις σύγχρονες κοινωνίες και έχει δημιουργήσει ποικίλες κρίσεις σε κοινωνικό και πνευματικό επίπεδο, το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού του Αριστοτελείου διοργανώνει διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Επιστήμη, Εκκλησία και Κοινωνία απέναντι στις πανδημίες».

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021, στις 18.00 – 21.00, μέσω zoom.

Την Ημερίδα θα χαιρετίσουν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, και ο Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού του ΑΠΘ, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χρήστου.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν οι Καθηγητές Εμμανουήλ Ροηλίδης και Χρήστος Σαββόπουλος και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Πολυχρόνης Βούλτσος του Τμήματος Ιατρικής, καθώς και ο Πρόεδρος του Τμήματος Βιολογίας, Καθηγητής Μηνάς Γιάγκου, οι οποίοι θα συνεισφέρουν, τόσο με τη μεγάλη επιστημονική τους εξειδίκευση όσο και με την κλινική τους εμπειρία για την αντιμετώπιση της πανδημίας, στην προσέγγιση σημαντικών πτυχών του θέματος.

Οι ποικίλες επιπτώσεις της πανδημίας στη σύγχρονη εκκλησιαστική ζωή, στη χώρα μας και σε περιοχές που «παραδοσιακά» δοκιμάζονται από επιδημίες θα εξεταστούν από τους σεβασμιότατους Μητροπολίτες Αργολίδος, κ. Νεκτάριο, και Καμερούν, κ. Γρηγόριο. Η Eρευνήτρια του Centre National de la Recherche Scientifique (Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας)-CNRS (Paris)Marie-Helene Concourdeau θα εισηγηθεί την ιστορική διάσταση του θέματος, ενώ Καθηγητές του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού θα αποτιμήσουν, σε στρογγυλή τράπεζα, με την οποία θα ολοκληρωθεί η Ημερίδα, τις εκκλησιαστικές και ηθικο-κοινωνικές πτυχές των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η πανδημία Covid-19, με γνώμονα τον θεολογικό λόγο.

Για συμμετοχή μέσω zoom: https://authgr.zoom.us/j/96605842951

Για παρακολούθηση μέσω streaming: https://blog.past.auth.gr/conference/

Η εκδήλωση και το πρόγραμμα έχουν αναρτηθεί στον σύνδεσμο: https://www.past.auth.gr/el/node/3693

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ