Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
30.2 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
spot_img

“Διαδικτυακή σκηνή – Θεατρικές φωνές της πόλης 2021” από τις 17 Μαρτίου έως τις 20 Απριλίου

Η «Διαδικτυακή σκηνή – Θεατρικές φωνές της πόλης 2021», που αποτελεί παραγωγή της Διεύθυνσης Πολιτισμού & Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, είναι έτοιμη να ξεκινήσει μέσα από τη φετινή της online διοργάνωση, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα θεατρικών παραστάσεων και παράλληλων δράσεων.
Από τις 17 Μαρτίου έως τις 20 Απριλίου, το θεατρόφιλο κοινό θα έχει την ευκαιρία  να απολαύσει δωρεάν έξι θεατρικές παραστάσεις και να παρακολουθήσει τρεις ανοιχτές συζητήσεις πάνω σε θέματα και προβληματισμούς της θεατρικής τέχνης με τη συμμετοχή ηθοποιών, σκηνοθετών, θεατρολόγων και θεατρικών συγγραφέων.
Όλες οι παραγωγές της διαδικτυακής θεατρικής σκηνής θα είναι διαθέσιμες σύμφωνα με το πρόγραμμα και με συγκεκριμένες ημέρες προβολής στην πλατφόρμα πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης στο www.e-thessalonikiculture.gr.
Κάθε χρήστης έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει δωρεάν όλες τις παραστάσεις και τις παράλληλες δράσεις της διοργάνωσης μέσα από την οθόνη του κινητού, του υπολογιστή ή του tablet.
«Η ψηφιακή σκηνή του Δήμου Θεσσαλονίκης δεν είναι απλώς μια απάντηση στα μέτρα της πανδημίας αλλά αποτελεί την ψηφιακή μετάβαση της Διεύθυνσης Πολιτισμού σε μια εποχή με διαφορετικές ανάγκες και νέα δεδομένα. Με την ψηφιακή σκηνή φέρνουμε την τέχνη του θεάτρου σε κάθε σπίτι, ενώ ταυτόχρονα δίνουμε ένα εργαλείο στην τέχνη του θεάτρου. Αξίζουν συγχαρητήρια στην Επιτροπή Θεάτρου του Δήμου Θεσσαλονίκης για την κατάρτιση του προγράμματος αλλά και στα στελέχη της Διεύθυνσης Πολιτισμού που υλοποιούν το δύσκολο αυτό εγχείρημα. Εύχομαι σύντομα να έχουμε τη δυνατότητα να μοιραστούμε και πάλι τα συναισθήματα των ζωντανών θεαμάτων», δήλωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

  • 17/3 έως 20/4, ΤΡΙ.ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Αγρυπνία – Μια παράσταση για τον ερωτικό Παπαδιαμάντη
  • 22/3 έως 24/3, ΑΜΑΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΙΚΕ
Ο Κήπος του Bruce Gooch
  • 30/3 έως 20/4, ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ
Ένα ζευγάρι στο φεγγάρι από την Ομάδα ART VOUVEAU
  • 4/4 έως 20/4, ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
Μy Dear Andy – Μια avant garde performance
  • 9/4 έως 20/4, ACTORS SOCIAL CLUB
Ο Πορτοκαλεώνας της Κατάνια του Άγγελου Παπαδάκη
  • 15/4 έως 20/4, ANGELUS NOVUS
Μητέρες: Ελληνικά Λαϊκά Παραμύθια
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • Πέμπτη 8 Απριλίου
Ανοιχτή συζήτηση: Η διαδικτυακή εμπειρία της Σκηνής
Συμμετέχουν οι:
Βασίλης Παπαβασιλείου (σκηνοθέτης)
Άκης Σακελλαρίου (ηθοποιός-σκηνοθέτης, καλλιτεχνικός συντονιστής των 56ων Δημητρίων)
Γλυκερία Καλαϊτζή (σκηνοθέτις, καλλιτεχνική υπεύθυνη του Θεάτρου Τ Θεσσαλονίκη)
Τάσος Ράτζος (σκηνοθέτης, διευθυντής Εταιρείας Θεάτρου Μικρός Βορράς, Θεσσαλονίκη)
Γιάννης Παρασκευόπουλος (σκηνοθέτης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας)
Τη συζήτηση συντονίζει η Έλση Σακελλαρίδου, θεατρολόγος, ομότιμη καθηγήτρια του ΑΠΘ, μέλος της Επιτροπής Θεάτρου Δήμου Θεσσαλονίκης.
Η συζήτηση θα μεταδοθεί μέσω της πλατφόρμας Cisco – Webex και σε απευθείας σύνδεση στο κανάλι YouTube του Δήμου Θεσσαλονίκης.
  • Δευτέρα 19 Απριλίου
Δημήτρης Δημητριάδης – Άκης Δήμου
Μια διαδικτυακή συνάντηση για την έννοια και τα όρια της δραματουργίας
Τόποι συνάντησης των δύο συγγραφέων πάνω στα ερωτήματα: Τι είναι η θεατρική γραφή; Πώς ο θεατρικός λόγος γίνεται σκηνική πράξη; Πώς επιλέγει ένας θεατρικός συγγραφέας το θέμα του και τι ακριβώς σημαίνει θεατρική γλώσσα; Πώς η δραματουργία συνδέεται με το παρόν που βιώνουμε είτε ως άμεσος ή έμμεσος σχολιασμός του είτε ως αποκάλυψη των μυστικών και των ψεμάτων του;
Η συζήτηση θα μεταδοθεί μέσω της πλατφόρμας Cisco – Webex και σε απευθείας σύνδεση στο κανάλι YouTube του Δήμου Θεσσαλονίκης.
  • Τρίτη 20 Απριλίου
Γλυκερία Μπασδέκη – Tέλλος Φίλης
Εσύ τι γράφεις τώρα;
Η Γλυκερία Μπασδέκη και ο Tέλλος Φίλης σε μια διαδικτυακή συζήτηση για τη θεατρική γραφή σήμερα. Η σχέση με την παράδοση, η έννοια της γενιάς, η ελληνικότητα είναι οι βασικοί άξονες ενός ανοιχτού διαλόγου ανάμεσα στους δύο συγγραφείς.
Η συζήτηση θα μεταδοθεί μέσω της πλατφόρμας Cisco – Webex και σε απευθείας σύνδεση στο κανάλι YouTube του Δήμου Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ