Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Καταγγελία: Ο ΕΦΚΑ άφησε πάλι ανασφάλιστο το δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών!

Ανασφάλιστος και χωρίς το δικαίωμα της πραγματοποίησης ιατροδιαγνωστικών εξετάσεων βρέθηκε για διάστημα δυο εβδομάδων ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, πέφτοντας για δεύτερη φορά θύμα της κακής λειτουργίας του συστήματος του ΕΦΚΑ, όπως καταγγέλλεται από τη δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ δεν ενημέρωσαν έγκαιρα το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, με αποτέλεσμα ο δήμαρχος να εμφανίζεται χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, παρά του ότι οι προβλεπόμενες ασφαλιστικές εισφορές είχαν καταβληθεί έγκαιρα από την αρμόδια οικονομική Υπηρεσία του δήμου.

Το γεγονός αυτό αποκαλύφθηκε τυχαία όταν ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης επισκέφθηκε τον ιατρό του την περασμένη Παρασκευή, 12 Μαρτίου, για την πραγματοποίηση προγραμματισμένων ιατρικών εξετάσεων, και οι οποίες απαιτούσαν έκδοση παραπεμπτικών. Όμως, το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης του ΕΦΚΑ τον εμφάνισε ως ανασφάλιστο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκδοθούν τα απαιτούμενα παραπεμπτικά, αλλά ούτε και συνταγές φαρμακευτικής αγωγής εάν χρειάζονταν!

Το γεγονός προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση της δημοτικής Υπηρεσίας, η οποία -αφού διενήργησε έλεγχο στις καρτέλες και τα αρχεία της καταβολής των εισφορών- προχώρησε άμεσα σε επικοινωνία με τον ΕΦΚΑ. Όπως προέκυψε και ομολογήθηκε από τα στελέχη του ασφαλιστικού φορέα, η ευθύνη ανήκει στην Υπηρεσία του ΕΦΚΑ που δεν φρόντισε να ενημερώσει έγκαιρα το ηλεκτρονικό σύστημα για την καταβολή των προβλεπόμενων κρατήσεων, κάτι που γίνεται κάθε έτος στο τέλος του Φεβρουαρίου.

Να σημειωθεί ότι ανάλογη περιπέτεια ο Σίμος Δανιηλίδης βίωσε και πέρσι την ίδια περίοδο του Μαρτίου, με την ίδια υπαιτιότητα του συστήματος, παρά του ότι είχαν καταβληθεί αδιαλείπτως χιλιάδες ευρώ ως κρατήσεις με διπλές και τριπλές αποδόσεις στο Ασφαλιστικό Σύστημα.

«Είναι απαράδεκτο αυτό που συνέβη για δεύτερη φορά, και να είναι αναγκασμένες οι Υπηρεσίες του δήμου να ασχολούνται για την αποκατάσταση της ασφαλιστικής μου κάλυψης δαπανώντας πολλές εργατοώρες, για κάτι που οι άνθρωποι του ΕΦΚΑ όφειλαν να είχαν προλάβει με την έγκαιρη ενημέρωση του ηλεκτρονικού συστήματός του. Και βέβαια η ευθύνη βαρύνει εξ ολοκλήρου τη διοίκηση του φορέα και τους παράγοντές του, που οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την προβληματική λειτουργία του φορέα», δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος αναρωτιέται «όταν τέτοιου είδους λάθη γίνονται και επαναλαμβάνονται σε αναγνωρίσιμα δημόσια πρόσωπα, άραγε τί μπορεί να έχει προκύψει σε χιλιάδες ανύποπτους ασφαλισμένους που μπορούν να βρεθούν στην ανάγκη νοσοκομειακών εξετάσεων και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και διαπιστώσουν ότι είναι ανασφάλιστοι;».

 

φωτογραφία από τον εμβολιασμό του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ