Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Διαλογικοί πράκτορες στην οθόνη των υπολογιστών που καθοδηγούν τους μαθητές αποτελούν το καινοτόμο εργαλείο που αναπτύχθηκε στο ΑΠΘ

Ανοικτή Ημερίδα για τη μάθηση με Διαλογικούς Πράκτορες οργανώνει το Εργαστήριο Λογισμικού και Διαδραστικών Τεχνολογιών του Tμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ. Η διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Μαρτίου και ώρα 10:00.

Στόχος της Ημερίδας είναι να παρουσιάσει τα αποτελέσματα του ερευνητικού έργου, με τίτλο: «colMOOC», που ολοκληρώνει την τριετή διάρκεια υλοποίησής του (1/1/2018-31/3/2021). Στο πλαίσιο του έργου, αναπτύχθηκε μία καινοτόμα υπηρεσία διαλογικού πράκτορα που μπορεί να ρυθμίζεται από τον εκπαιδευτικό ώστε να κάνει ερωτήσεις σε ζευγάρια μαθητών που συζητούν διαδικτυακά για θέματα που τους ανέθεσε ο ίδιος ο εκπαιδευτικός.

Τί είναι οι διαλογικοί πράκτορες;

Είναι οντότητες τεχνητής νοημοσύνης στην οθόνη των υπολογιστών που αλληλεπιδρούν μαζί μας σε φυσική γλώσσα. Κάποιοι από αυτούς κατασκευάζονται με στόχο να μας βοηθήσουν να μαθαίνουμε καλύτερα.

Το πρωτοποριακό έργο ανέπτυξε μια υπηρεσία διαλογικού πράκτορα που ρυθμίζεται από τον εκπαιδευτικό και παρεμβαίνει με ερωτήσεις στη διάρκεια συνεργασίας των μαθητών ώστε να τους κατευθύνει σε παραγωγικά μονοπάτια σκέψης. Η υπηρεσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην εκπαίδευση στο διαδίκτυο και να ενσωματωθεί σε ανοικτά μαθήματα τύπου MOOCs.

Στην Ημερίδα θα μιλήσουν δύο προσκεκλημένοι επιστήμονες από το εξωτερικό για τις δικές τους προσπάθειες στην ανάπτυξη διαλογικών πρακτόρων μάθησης ενώ οι ερευνητές που συμμετείχαν στο έργο «colMOOC» θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα του ερευνητικού έργου.

Η Ημερίδα, με τίτλο «Learn with Agents – The colMOOC Workshop», θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας Zoom, στην αγγλική γλώσσα και η συμμετοχή σε αυτή είναι δωρεάν. Για την παρακολούθηση είναι απαραίτητη η προεγγραφή στον σύνδεσμο: https://sites.google.com/view/colmooc-workshop/

Περισσότερες πληροφορίες για το ερευνητικό έργο στον σύνδεσμο: https://colmooc.eu/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ