Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Γιγαντοπανό στην πρόσοψη του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Ένα τεράστιο πανό με αναφορά στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση αναρτήθηκε σήμερα, παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, στην πρόσοψη του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.
«Ο Ρήγας Φεραίος είχε δώσει τη σπίθα: ‘Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά’. Η σπίθα αυτή, όπου υπήρχε Ελληνισμός, άναψε κι έγινε μια μεγάλη φωτιά. Έγινε μια φωτιά ελευθερίας, που προκάλεσε παντού στον κόσμο στην αρχή μια απορία, μετά ένα δέος και στο τέλος έναν σεβασμό. Πέρασαν 200 χρόνια από τότε που η χώρα μας ξεκίνησε τον αγώνα για την ελευθερία. Διακόσια χρόνια δημιουργίας, διακόσια χρόνια με δυσκολίες, αλλά διακόσια χρόνια με επιτυχίες. Τιμούμε σήμερα όλους αυτούς που αγωνίστηκαν αυτά τα χρόνια, για να δημιουργήσουν την Ελλάδα μας, για να φτάσουμε εδώ όπου βρισκόμαστε σήμερα. Και στη σκέψη όλων αυτών μπροστά σε κάθε δυσκολία μένουμε ενωμένοι, μένουμε αποφασισμένοι να φανούμε αντάξιοι αυτών των ανθρώπων, αυτών των άξιων Ελλήνων που έφεραν την πατρίδα μας σε αυτό το σημείο. Χρόνια Πολλά σε όλες τις Ελληνίδες! Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες!», δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.
Από σήμερα, εξάλλου, στο πλαίσιο των συμβολικών δράσεων που έχουν προετοιμαστεί, για να τιμηθεί η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης κυματίζουν δύο σημαίες της Επανάστασης του 1821. Πρόκειται για τη Σημαία των Κολοκοτρωναίων, που είναι ίσως η πιο διαδεδομένη σημαία των Ελλήνων Αγωνιστών, καθώς και για τη Σημαία του Εμμανουήλ Παππά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ