Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Ομιλία: «Πως οι Εξελίξεις στην ΝΑ Μεσόγειο και το Αιγαίο Επηρεάζουν τις Ελληνοτουρκικές Σχέσεις»

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στα πλαίσια των εξαμηνιαίων του δράσεων και εκδηλώσεων διοργανώνει την Δευτέρα 5 Απριλίου, στις 19:00, διαδικτυακή ομιλία, μέσω της πλατφόρμας ZOOM, με καλεσμένο τον καθηγητή κ. Ιωάννη Μάζη και θέμα:

«Πως οι Εξελίξεις στην ΝΑ Μεσόγειο και το Αιγαίο Επηρεάζουν τις Ελληνοτουρκικές Σχέσεις»

Ο καθηγητής κύριος Μάζης Ιωάννης, στην εισήγηση του, θα αναφερθεί στις πρόσφατες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο με την διενέργεια ερευνών σε θαλάσσιες ζώνες που σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο ανήκουν στην Ελλάδα, στην Συμφωνία Ελλάδος-Αιγύπτου για την μερική διευθέτηση ΑΟΖ στην Ανατ. Μεσόγειο, στις συνεργασίες που η Ελλάδα υπέγραψε με Ισραήλ-Κύπρο και Αίγυπτο για την εκμετάλλευση υποθαλασσίων φυσικών πόρων, στις διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας και στο πως όλες αυτές οι εξελίξεις επηρεάζουν τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις.

Λίγα λόγια για τον ομιλητή:

Ο κύριος Ιωάννης Μάζης είναι Καθηγητής, Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών & Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, στην Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Είναι Διπλωματούχος Μηχανικός, Τμήμα Τοπογράφων και Αγρονόμων Μηχανικών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Επίσης είναι  κάτοχος:

  • Διδακτορικού Τίτλου Σπουδών της Γαλλικής Δημοκρατίας (Doctorat D’État es Lettreset Sciences Humaines-Géographie économique), από το Ινστιτούτο Γεωγραφίας, Πανεπιστήμιο Αίξ-Μασσαλίας ΙΙ, Αίξ αν Προβάνς της Νοτίου Γαλλίας.
  • Διπλώματος Εμβριθών Σπουδών (DEA) (Γεωγραφία Μεταφορών Εμπορευμάτων και Ανάλυση Χώρου), από το Ινστιτούτο Γεωγραφίας, Πανεπιστήμιο Αίξ-Μασσαλίας ΙΙ, Αίξ αν Προβάνς της Νοτίου Γαλλίας.
  • Είναι Ιππότης του Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικος, της Γαλλικής Δημοκρατίας (Φεβρουάριος 2014)
  • Είναι Εταίρος της Royal Society of Arts/London/UK

Είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών βιβλίων και άρθρων, ενώ διδάσκει σε όλες τις Μεταπτυχιακού Επιπέδου Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας της χώρας, όπως στην Σχολή Εθνικής Αμύνης και στην Διακλαδική Σχολή Πολέμου των Ενόπλων Δυνάμεων

Επίσης διδάσκει «Εισαγωγή στη Γεωπολιτική και Γεωπολιτική της Ενέργειας», στην Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου των Εξωτερικών.

Τέλος έχει αξιόλογη λογοτεχνική δραστηριότητα με την συγγραφή πεζών κειμένων και ποιημάτων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ZOOM.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν το ονοματεπώνυμο, το τηλέφωνο και το e-mail τους στην διεύθυνση fthrace@otenet.gr, μέχρι την Παρασκευή 2 Απριλίου στις 11:00 το πρωί.

Την ίδια ημέρα, μετά την 12:00Ω, το Ίδρυμα θα αποστείλει στο e-mail όσων δήλωσαν συμμετοχή τον σύνδεσμο της εκδήλωσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση είναι να έχετε εγκαταστημένη την εφαρμογή ZOOM στο υπολογιστή, στο tablet ή στο κινητό σας τηλέφωνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ