Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
12.9 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Τhe Art Workshop στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών

Στο Τελλόγλειο, από τον Απρίλιο του 2021, θα ξεκινήσει το Αrt Workshop το οποίο, μέσα από την συζήτηση πάνω σε επιλεγμένα έργα τέχνης και την ανάλυσή τους υπό ποικίλα πρίσματα, καλεί τους συμμετέχοντες να εκφραστούν μέσα από την προσωπική εικαστική παραγωγή με την καθοδήγηση του εκπαιδευτή και να εμβαθύνουν στους λόγους πίσω από τις εικαστικές επιλογές τους.

Η επιλογή των υλικών, των μοτίβων, των χρωμάτων, της τεχνοτροπίας και γενικά ο τρόπος και τα μέσα προσέγγισης της κάθε εικαστικής άσκησης, ανασύρουν αυτόματα στοιχεία του χαρακτήρα και των βιωμάτων με έναν τρόπο ακούσιο και μη λεκτικό.

Κάθε ενότητα και μια ξεχωριστή θεματική, που θα περιλαμβάνει συζήτηση επί επιλεγμένων έργων τέχνης και ελεύθερη εικαστική παραγωγή.

Σταδιακά μέσα από τον διάλογο και την αυτό-έκφραση η αίσθηση του εαυτού θα γίνεται ολοένα και πιο αντιληπτή μέσα από τα έργα τέχνης που θα ανακαλυφθούν.

Ενότητα 1: Στιγμιότυπα στον χρόνο

Η πρώτη ενότητα χωρίζεται σε δυο δίωρες συναντήσεις και έχει ως στόχο την ανακάλυψη της φωτογραφίας μέσα από την καταγραφή προσωπικών εμπειριών και βιωμάτων. Μια σειρά από επιλεγμένες φωτογραφίες είναι το σημείο εστίασης, οι οποίες δουλεύονται από την ομάδα τεχνικά και αναλύονται νοηματικά. Το βιωματικό κομμάτι των συναντήσεων ενισχύει την μνήμη της φωτογραφικής εμπειρίας και ανακαλεί αναμνήσεις μέσα από τις εικόνες, οι οποίες αναπλάθονται και αναδιαμορφώνονται.

 

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν διαθέσιμα: Μερικά παλιά περιοδικά και εφημερίδες, 1 κόλλα stick, 1 ψαλίδι, μολύβι-κάποιο μαρκαδοράκι, ένα χαρτόνι μεγάλο (50x70cm).

Έναρξη 1ης ενότητας: α’ συνάντηση 5 Απριλίου 19.30-21.30 // β’ συνάντηση 12 Απριλίου 19.30-21.30

Οι συναντήσεις, θα πραγματοποιούνται μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Κόστος: 45 ευρώ / ενότητα

Πληροφορίες / εγγραφές: Στο τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων education@teloglion.gr & 2310-991614 (Τρίτη & Παρασκευή 10.00-15.00) ή στην υποδοχή του Ιδρύματος info@teloglion.gr 2310-247111 (Δευτέρα, Τετάρτη & Παρασκευή 09.30-14.30)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ