Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
28 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
spot_img

Αντίτυπο του Ιστορικού Λευκώματος 1821 – 1830 των εκδόσεων Μαλλιάρης-Παιδεία στο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης

Ένα αντίτυπο του μοναδικού Ιστορικού Λευκώματος της περιόδου 1821 – 1830, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία, με αφορμή τον εορτασμό για τα διακόσια χρόνια από την Ελληνική επανάσταση του 1821, χάρισε ο Οργανισμός στο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, υποστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο.

Το βιβλίο παρέδωσε σήμερα Τρίτη 30 Μαρτίου, το πρωί, στο γραφείο του Γενικού, ο εκπρόσωπος τύπου και επικοινωνίας του οργανισμού Μαλλιάρης-Παιδεία, Φώτης Κουτσαμπάρης, παρούσας της κ. Δόμνας Λεωτόν, υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων της Γ.Α.Δ.Θ. Ο κ. Μαυρόπουλος συνεχάρη τον εκδοτικό οίκο για την νέα έκδοση που έχει σκοπό έχει να αποδώσει ελάχιστο φόρο τιμής και μνήμης στους αγωνιστές της ελληνικής επανάστασης.

Στην επετειακή έκδοση συμπεριλαμβάνονται: ένα χρονολόγιο της αμιγούς επαναστατικής περιόδου 1821 – 1830, η σύντομη ιστορία και το κυρίως λεύκωμα με 100, περίπου, φωτογραφίες  (ηρώων και σημαντικών μαχών) καθώς και πίνακες ζωγραφικής των διασημότερων ζωγράφων της εποχής.  Η σύντομη ιστορία, από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας και την επανάσταση στη Μολδοβλαχία έως τη διακυβέρνηση του Καποδίστρια, εμπλουτίζεται με χάρτες συνοδευόμενους με εκτενείς λεζάντες που αναλύουν τα διαδραματισθέντα.

 

ΔΩΡΕΑ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Επιπλέον, ο Οργανισμός Μαλλιάρης-Παιδεία προσέφερε στην Τοπική Διοίκησης Θεσσαλονίκης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, παιδικά βιβλία, για να δοθούν στη βιβλιοθήκη του Δημοτικού Σχολείου Δαμασίου, που έπληξε ο πρόσφατος καταστροφικός σεισμός.

Η Τοπική Διοίκηση Θεσσαλονίκης με τις διοικήσεις Καρδίτσας- Λάρισας- Μαγνησίας-Τρικάλων της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών στηρίζουν την πρωτοβουλία της αστυνομικού Δέσποινα Γκουτζολίκα, για την συγκέντρωση βιβλίων, για τη συγκεκριμένη βιβλιοθήκη.

Η παράδοση των βιβλίων έγινε το πρωί στον γ.γ. της Διεθνούς Ένωσης κ. Διαμαντή Κανέλλη, από τον κ. Φώτη Κουτσαμπάρη (φωτογραφία).

ΤΟ  ΛΕΥΚΩΜΑ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΙΡΑ

Ένα αντίτυπο του μοναδικού Ιστορικού Λευκώματος της περιόδου 1821 – 1830, των εκδόσεων Μαλλιάρης-Παιδεία, χάρισε ο οργανισμός και στην δανειστική βιβλιοθήκη της τοπικής διοίκησης Θεσσαλονίκης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, που λειτουργεί στα γραφεία της Ένωσης, στο Αστυνομικό Μέγαρο της Γ.Α.Δ.Θ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ