Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
24.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Σε χρήση οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Στη χρήση των πολιτών δίνονται αύριο (Πέμπτη 1 Απριλίου 2021) οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι που τοποθετήθηκαν από τον Δήμο Θεσσαλονίκης στην περιοχή του ιστορικού κέντρου. Η τοποθέτηση υπόγειων κάδων, στο πλαίσιο της προσπάθειας για αποδοτικότερη διαχείριση των αστικών απορριμμάτων αλλά και για αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, αποτέλεσε κεντρική δέσμευση της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, η οποία μετεξελίσσεται σε πράξη.
Αύριο θα τεθούν σε λειτουργία οι πρώτοι εννέα υπόγειοι κάδοι που έχουν τοποθετηθεί στην πλατεία Φαναριωτών και συγκεκριμένα στα ακόλουθα σημεία: Δημητρίου Γούναρη 2, Δημητρίου Γούναρη 6, Στρατηγού Καλλάρη 6 και Στρατηγού Καλλάρη και Λ. Νίκης γωνία.
“Η τοποθέτηση νέων υπόγειων κάδων σε όλη την πόλη, αρχής γενομένης από το κέντρο, αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Είναι ένα βήμα που ομορφαίνει το αστικό περιβάλλον, τις γειτονιές και ταυτόχρονα αναβαθμίζει τις δυνατότητες αποκομιδής απορριμμάτων”, ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, τονίζοντας: “Για να καταφέρουμε να γυρίσουμε σελίδα και να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη μια πόλη με υψηλό βιοτικό επίπεδο, πόλη καθαρή, περιβαλλοντικά βιώσιμη, αισθητικά και λειτουργικά αναβαθμισμένη, πρέπει όλοι μαζί να φροντίσουμε τον δημόσιο χώρο και να σεβαστούμε τον αστικό εξοπλισμό. Είναι δική μας περιουσία, δική μας υπόθεση”.
“Η τοποθέτηση υπόγειων κάδων αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για μια πόλη ακόμη πιο καθαρή, για μια πόλη ακόμη πιο όμορφη”, επεσήμανε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Νίκος Ζεϊμπέκης, ο οποίος αναφέρθηκε στα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από τη λειτουργία του νέου συστήματος, όπως είναι ενδεικτικά η μεγάλη χωρητικότητα, καθώς ένας υπόγειος κάδος αντιστοιχεί σε περίπου τρεις συμβατικούς. “Με την απομάκρυνση των συμβατικών κάδων θα βελτιωθεί σημαντικά η εικόνα όλης της περιοχής”, πρόσθεσε ο κ. Ζεϊμπέκης, τονίζοντας ότι η χρήση του νέου συστήματος είναι εύκολη για όλους.
Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, υπόγειοι κάδοι, πέραν της πλατείας Φαναριωτών, τοποθετήθηκαν στην Καρόλου Ντηλ, στην Ερμού, στην Αριστοτέλους, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας και στην Αλεξάνδρου Σβώλου και θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα ανάλογες παρεμβάσεις στα Λαδάδικα, στην πλατεία Χρηματιστηρίου και στην πλατεία Άθωνος. Όπως εξήγησε ο κ. Ζεϊμπέκης, οι υπόγειοι κάδοι θα δίνονται στη χρήση των πολιτών τμηματικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ