Έφυγε από κορωνοϊό ο δημοφιλής σκιτσογράφος Δημήτρης Νικολαΐδης

Έφυγε από κορωνοϊό ο δημοφιλής σκιτσογράφος Δημήτρης Νικολαΐδης

Στη γειτονιά των αγγέλων μετοίκισε σήμερα ο δημοφιλής σκιτσογράφος Δημήτρης Νικολαΐδης, ο οποίος έχασε τη μάχη που έδινε,  το τελευταίο διάστημα, με τον κορωνοϊό,  νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο των Σερρών.

Η είδηση του απρόσμενου θανάτου του σκόρπισε θλίψη στους αμέτρητους φίλους και γνωστούς του, στον δημοσιογραφικό και καλλιτεχνικό κόσμο, στους τηλεθεατές των εκπομπών του, στους μαθητές του και φυσικά, πρωτίστως, στην οικογένεια του και στους συγγενείς του.

Πρόσχαρης, με ιδιαίτερο χιούμορ και προσέγγιση των καταστάσεων, είχε τον τρόπο να δημιουργεί μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στην παρέα και να γίνεται η “ψυχή” κάθε ομάδας που συμμετείχε. Συμπαραστάτης των συναδέλφων του, έσπευδε να προσφέρει την βοήθεια του, όπου χρειαζόταν.

Με τα σκίτσα του σατίριζε τις δυσάρεστες καταστάσεις που βιώνουμε στην καθημερινότητα, αναδείκνυε τα στραβά και ανάποδα του τόπου μας και ασκούσε κριτική στα κακώς κείμενα των αρχόντων. Μεταλαμπάδευε τις γνώσεις του στο σκίτσο στα νέα παιδιά, οδηγώντας τους σε μια δημιουργική απασχόληση.

Νέος άνθρωπος (52 ετών) σχεδίαζε τις επόμενες δράσεις του, σκίτσα, εκθέσεις, εκπομπές στην τηλεόραση, μαθήματα, ταξίδια. Δυστυχώς, ο Δημήτρης Νικολαΐδης, δεν θα σκιτσάρει πια την δύσκολη  πραγματικότητα μας.

Ο Δημήτρης Νικολαΐδης υπήρξε για μια δεκαετία συνεργάτης της εφημερίδας “Πολιτισμικά”, από τον πρώτο χρόνο της έκδοσης. Τα σκίτσα του δημοσιευόταν στην τρίτη σελίδα της εφημερίδας και παραμένουν στο αρχείο για να μας θυμίζουν αυτά που ζήσαμε μαζί. Αυτά τα σκίτσα, δηλαδή, που ζωγραφίζονται ανεξίτηλα στην καρδιά μας.

Καλό ταξίδι Δημήτρη…

Φ.Κ.