Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Moυσικές πρεμιέρες με ηχογραφήσεις στο Λονδίνο και στην Casa Bianca από το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης

Δέκα καταξιωμένοι μουσικοί από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Αυστραλία, μια ηχογράφηση στο Λονδίνο, τρεις ευφάνταστες συναυλίες, ένα εμβληματικό διατηρητέο κτίριο της Θεσσαλονίκης κι ένα φαντασμαγορικό μουσικό ταξίδι, όπου η εικόνα συνυπάρχει με τον ήχο, συνθέτουν το πολιτιστικό τετραήμερο “Νυχτερινές επισκέψεις”, που διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Δύο συναυλίες με μουσικές από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Αργεντινή και τη Βραζιλία θα ανοίξουν και θα κλείσουν την αυλαία του τετραήμερου 13-16 Μαΐου. Ενδιάμεσα, ένα ηχητικό-οπτικό ταξίδι κι ένα ρεσιτάλ fingerstyle ακουστικής κιθάρας θα συμπληρώσουν τη μουσική αυτή διαδικτυακή περιήγηση ανά τον κόσμο.
Οι πρώτες… νυχτερινές επισκέπτριες είναι η Ιωάννα Αθανασάκη (φλάουτο), η Εύη Δελφινοπούλου (βιολί)και η Μαριλένα Λιακοπούλου (πιάνο), που θα ερμηνεύσουν έργα μουσικής δωματίου γάλλων και γερμανών συνθετών στον “φυσικό” τους χώρο, σε ένα μεγάλο δωμάτιο του διατηρητέου κτιρίου της Θεσσαλονίκης Casa Bianca.
Στην επόμενη πρεμιέρα ο Διονύσης Γραμμενόπουλος θα παίξει κιθάρα στο καθιστικό του ίδιου σπιτιού και την άλλη μέρα ο Δήμος Βρύζας με τον Θάνο Καζαντζή θα συνομιλήσουν αυτοσχεδιαστικά εμπιστευόμενοι την εικόνα της συναυλίας τους στην κάμερα του Mike Rafail. Τέλος στις 16 Μαΐου η Lotte Betts Dean (μεσόφωνος), ο Δημήτρης Σουκάρας (κιθάρα) και ο Giancarlo Palena (μπαντονεόν – στη φωτογραφία του θέματος) θα μας μεταφέρουν μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, για να απολαύσουμε μουσική από τη Βραζιλία, την Αργεντινή κι όχι μόνο!
Οι “Νυχτερινές επισκέψεις” θα βιντεοσκοπηθούν και θα ηχογραφηθούν στους χώρους της Casa Bianca και στο στούντιο ηχογραφήσεων της Royal Academy of Music του Λονδίνου.
Οι συναυλίες διοργανώνονται από το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης με την ευγενική αρωγή της Δημοτικής Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης και θα μεταδοθούν διαδικτυακά από το κανάλι του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης στο https://www.youtube.com/channel/UCtNPefqZ_XIcZWmoQLXIfAAκαι στον ιστότοπο του Κέντρου Πολιτισμού https://kepothess.grμε πρεμιέρες 13, 14, 15 και 16 Μαΐου αντιστοίχως.
Στις φωτογραφίες οι σολίστ Δημήτρης Σουκάρας (κιθάρα) και Giancarlo Palena (μπαντονεόν).
Τηλ. Επικοινωνίας: 6944 414.820.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ