Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Ξεκινά η προανάρτηση στο Κτηματολόγιο σε περιοχές του δήμου Θέρμης

Αρχίζει από σήμερα 26 Απριλίου 2021 και ολοκληρώνεται έως τις 10 Ιουνίου 2021 η διαδικασία της προανάρτησης κτηματολογικών στοιχείων για όσους δήλωσαν την ακίνητη περιουσία τους σε περιοχές δήμων της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα στις παρακάτω κοινότητες του δήμου Θέρμης:

  • Αγίου Αντωνίου (Αγ. Αντώνιος, Μονοπήγαδο)
  • Κάτω Σχολαρίου
  • Λιβαδίου
  • Περιστεράς
  • Σουρωτής,

που περιλαμβάνει το αποτέλεσμα της επεξεργασίας των δηλώσεων οι οποίες υποβλήθηκαν και των πληροφοριών που συλλέχθηκαν στο πλαίσιο της κτηματογράφησης.

Μέσω της ηλεκτρονικής προανάρτησης, οι ιδιοκτήτες των περιοχών αυτών, οι οποίοι θα λάβουν ατομικά τις σχετικές ενημερώσεις, μπορούν, μέχρι την 10η Ιουνίου 2021, να διορθώσουν εύκολα, γρήγορα και δωρεάν, τυχόν λάθη στην καταγραφή της ακίνητης περιουσίας τους στο Κτηματολόγιο.

Μέσω της ιστοσελίδας του Κτηματολογίου, www.ktimatologio.gr, για 45 ημέρες, οι δικαιούχοι, με χρήση των κωδικών ασφαλείας του taxisnet, έχουν πρόσβαση στην καταγραφή των δικαιωμάτων τους και της γεωγραφικής απεικόνισης των ακινήτων τους.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν:

  • Την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός Πίνακας)
  • Τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα)

Εφόσον συμφωνούν με τα στοιχεία αυτά, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια.

Εφόσον δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία αυτά, έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση επανεξέτασης στοιχείων έως τις 10 Ιουνίου, είτε αποστέλλοντας την αίτηση επανεξέτασης στοιχείων με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση thessktima.entupa@gmail.com, είτε κατόπιν ραντεβού στο Γραφείο Κτηματογράφησης, λαμβάνοντας υπόψη όλους τους σχετικούς περιορισμούς λόγω της πανδημίας.

Σε περίπτωση που δεν έχουν δηλώσει στο Κτηματολόγιο την ακίνητη περιουσία τους έχουν ακόμα περιθώριο να το κάνουν ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο τοπικό γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού. Μετά τις διορθώσεις της προανάρτησης, θα ακολουθήσει η διαδικασία της ανάρτησης, για την οποία οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν εκ νέου. Μετά την ολοκλήρωση της προανάρτησης, την εξέταση των αιτήσεων επανεξέτασης στοιχείων που θα υποβληθούν και την αναμόρφωση των κτηματολογικών πινάκων, θα ακολουθήσει η διαδικασία της ανάρτησης.

Η συμμετοχή όλων στη διαδικασία της προανάρτησης είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς με αυτήν εξασφαλίζεται ότι τα δικαιώματα που δηλώθηκαν θα καταγραφούν σωστά στο Κτηματολόγιο και θα αποφευχθεί άσκοπη ταλαιπωρία στο μέλλον.

 

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2310546486- 2310518823 και στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr

Υποβολή Αιτήσεων στο thessktima.entupa@gmail.com

Διεύθυνση γραφείου κτηματογράφησης: 26ης Οκτωβρίου 90, Κτίριο Porto Center, Τ.Κ.54627, Θεσσαλονίκη

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 8.00-16.00 και κάθε Τετάρτη 8.00-20.00

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ