Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
27.2 C
Thessaloniki
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
spot_img

Εγκρίθηκε η ανάπλαση του άξονα Σοφούλη – Πλαστήρα στην Καλαμαριά

Αλλάζει όψη το παραλιακό μέτωπο Καλαμαριάς-Θεσσαλονίκης, μετά την έγκριση των σχετικών μελετών ανάπλασης του άξονα Σοφούλη – Πλαστήρα στην Καλαμαριά, από το Υπουργείου Τουρισμού. Τίποτα δε θα διακόπτει την πορεία των πεζών και των ποδηλατών από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης μέχρι τη Νέα Κρήνη, καθώς σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα γίνουν παρεμβάσεις ώστε να ενισχυθεί ο ποδηλατικός τουρισμός, αλλά και η βιώσιμη ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης.

Πρόκειται για δύο μελέτες, των οποίων ο προϋπολογισμός  φτάνει  τις 765.000 ευρώ και θα διεξαχθούν σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Μείζονος Θεσσαλονίκης (Μ.Α.Θ Α.Ε Ο.Τ.Α). Ο Δήμος Καλαμαριάς  τις διεκδίκησε και τις εξασφάλισε, προκειμένου να αναδείξει ένα κομμάτι του παραλιακού του  μετώπου, το οποίο ήταν εγκαταλελειμμένο.

«Βάζουμε στόχους και τους πετυχαίνουμε έναν προς έναν, με συστηματική και σκληρή δουλειά. Πιστεύω ότι σε δύο χρόνια η Καλαμαριά θα αποκτήσει έναν ποδηλατόδρομο, που θα ξεκινάει από την Ρέμβη και θα καταλήγει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Επιτέλους θα θυμίζει μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη» δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Ο Κελλάριος Όρμος δεν είναι ευρέως γνωστός κι όμως είναι ένα κομβικό σημείο, που ενώνει τον Δήμο Καλαμαριάς με τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τη μοναδική στο Πολεοδομικό Συγκρότημα  φυσική παραλία με αμμουδιά,προσβάσιμη στους κατοίκους, με ιστορικό ενδιαφέρον. Για τη διαφύλαξη εξάλλου της ιστορικής και αρχαιολογικής μορφής του ορμίσκου, κηρύχτηκε αρχαιολογικός χώρος με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμούς στις 17 Μαϊου 1989.

 

φωτό: Αρχείο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ