Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Εορταστικές εκδηλώσεις Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στο Ροδοχώρι Νάουσας

Ένα διαφορετικό διήμερο εκδηλώσεων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε αυτό πιστοί και προσκυνητές στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, που σήμερα βρίσκεται στις φιλόξενες πλαγιές του Βερμίου, στο Ροδοχώρι της Νάουσας, όπου θησαυρίζονται λείψανα του Αγίου, αλλά και μοναδικοί θρησκευτικοί θησαυροί που υπήρχαν στο μοναστήρι στον Πόντο, το οποίο κτίστηκε το 752 μ.Χ.

Στις 2 & 3/5/2021 στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα έγινε ο εορτασμός, -μετά από σιωπή δύο χρόνων, λόγω της έξαρσης της πανδημίας COVID-19 και των απαραίτητων μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού- της 1124ης πανηγυρικής επετείου από την ίδρυσή της στον Πόντο και ταυτόχρονα της 53ης επετείου της ανιστόρησης αυτής στους πρόποδες του Βερμίου.

Ο εορτασμός, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμπωπίας κ. Ιωήλ, ξεκίνησε από την παραμονή της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, ανήμερα του Πάσχα στις 2 Μαΐου 2021, με τον στολισμό της θαυματουργής εικόνας, κειμήλιο από την παλαιά Μονή στον Πόντο και την μεταφορά της με θρησκευτική ευλάβεια  στον Ιερό Ναό, όπου και τελέστηκε Εσπερινός με αρτοκλασία από τον Αιδ. Ειρηναίο Τσάλμα.

Ανήμερα της γιορτής, την Δευτέρα 3 Μαΐου 2021, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, από τους Αιδ. πατέρες Κυριάκο Ηλιόπουλο και Ειρηναίο Τσάλμα με συγκεκριμένο αριθμό ατόμων εντός ενώ η προσκύνηση της ιερής εικόνος έγινε στο προαύλιο σύμφωνα με όλα τα επιδημιολογικά και υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα προστασίας από την πανδημία. Τηρήθηκαν τα σχετικά μέτρα (διπλή μάσκα, αποστάσεις, αντισηψία) ενώ υπήρχε συνεχής επάρκεια αντισηπτικών υλικών και μασκών για τους συμμετέχοντες πιστούς και προσκυνητές. Τίμησαν τον εορτασμό με τη παρουσία τους τα σωματεία «Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδοχωρίου ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ» και «Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας».

Το Δ.Σ. του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα ευχαριστεί όλους όσους βρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους την μνήμη του  Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στην Μονή Ροδοχωρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ