Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Σηκώνει άγκυρα την Παρασκευή ο “Κωνσταντής”

Ο «Κωνσταντής» όπως κάθε χρόνο ανοίγει πρώτο τα πανιά του και ξεκινάει δρομολόγια από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και τον Λευκό Πύργο, συνδέοντας ακτοπλοϊκά για ακόμη μία χρονιά τον κεντρικό δήμο με τις βραβευμένες με «Γαλάζια Σημαία» παραλίες του δήμου Θερμαϊκού την Περαία και τους Νέους Επιβάτες, σημαίνοντας έτσι την έναρξη της θαλάσσιας συγκοινωνίας για τη φετινή σεζόν στα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου.

Λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία του κορωνοϊού, ο Κωνσταντής θα πραγματοποιεί φέτος συνολικά οκτώ δρομολόγια (4 από Θεσσαλονίκη και 4 από Νέους Επιβάτες), ενώ ο αριθμός των επιβατών θα είναι μειωμένος κατά 50%, όπως προβλέπεται από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα ξεκινά την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τους Νέους Επιβάτες και την Περαία, με τον «Κωνσταντή» να πραγματοποιεί τέσσερα δρομολόγια από Θεσσαλονίκη: 10πμ, 12.30μμ, 15.00μμ και 17.30μμ και από Νέους Επιβάτες στις 11.15πμ, 13.45μμ, 16.15μμ και 18.45μμ.

Από πέρυσι, έτσι και φέτος έχει τεθεί σε λειτουργία το ηλεκτρονικό εισιτήριο και όσοι το διαθέτουν θα έχουν προτεραιότητα,επισημαίνοντας πως αποτρέπει αφενός τον συνωστισμό έξω από το καραβάκι, παρέχει αφετέρου μεγαλύτερη άνεση στους επιβάτες. Οι επιβάτες θα μπορούν να βγάζουν εισιτήρια και πάνω στο πλοίο.Ακόμη, παραμένουν σε ισχύ οι κάρτες πολλαπλών διαδρομών, ενώ αξιοσημείωτο ειναι πως τα καραβάκια έχουν ράμπες για την πρόσβαση ΑμεΑ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ