Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
28.2 C
Thessaloniki
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
spot_img

Σε τροχιά υλοποίησης το Αλιευτικό Καταφύγιο Κρήνης μετά τη συνάντηση Δαρδαμανέλη-Λιβανού

Μετά από 20 ολόκληρα χρόνια ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα, όπως αναφέρει ο Δήμος Καλαμαριάς, σε ανακοίνωση. Το Αλιευτικό Καταφύγιο των ψαράδων της Νέας Κρήνης μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, έως το 2023, αφού πρώτα προσαρμοστούν οι μελέτες στα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Αυτό συμφώνησαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιος Λιβανός (αριστερά στη φωτογραφία) και ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης (δεξιά), κατά τη συνάντησή τους στην Αθήνα, παρουσία της Γενικής Γραμματέως του Δήμου, κ. Ελένης Φύκα και του Γεν. Δ/ντή ΠΚΜ, κ. Απόστολου Γιάντση. Πρόκειται για ένα έργο που βρίσκεται σε εκκρεμότητα εδώ και δεκαετίες, καθώς η μελέτη που εκπονήθηκε το 1995, κατατέθηκε το 2010 και δεν ήταν σύμφωνη με την πρόσκληση του προγράμματος.

Στο αλιευτικό καταφύγιο θα φιλοξενούνται 90 σκάφη αλιέων της περιοχής. Ο προϋπολογισμός του έργου αναμένεται να είναι γύρω στα 5 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λιβανός σημείωσε ότι όχι μόνο σώζεται ένα έργο σημαντικό για την οικονομία της περιοχής, αλλά ενισχύεται και η αλιεία, καθώς στην περιοχή έχουν την έδρα τους πολλές αλιευτικές οικογένειες που διαθέτουν σκάφη παράκτιας και μέσης αλιείας.

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης δήλωσε: «Ευχαριστώ από καρδιάς τον υπουργό κ. Λιβανό που έσκυψε πάνω από ένα έργο που ενώ είχε απορριφθεί, διαφαίνεται να μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Εργαζόμαστε από κοινού, Δήμος και Υπουργείο για ένα έργο της δεκαετίας του 1990 που θα λύσει το πρόβλημα «στέγασης» των ψαράδων της Νέας Κρήνης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ