Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
30.2 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
spot_img

“Όχι” στην ιδιωτικοποίηση του παραλιακού μετώπου Καλαμαριάς από σωματεία και φορείς

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης, σωματεία και φορείς της Καλαμαριάς, στην πλατεία έξω από το δημαρχείο της περιοχής.

Στην κινητοποίηση έλαβαν μέρος 21 σωματεία και φορείς του δήμου Καλαμαριάς προκειμένου, όπως υποστηρίζουν, να προστατέψουν την παραλιακή ζώνη και να εναντιωθούν σε οποιαδήποτε επιχειρηματικά συμφέροντα για ιδιωτικοποίηση του “Κυβερνείου”.

Συγκεκριμένα διεκδικούν την ένταξη της Μαρίνας της Αρετσούς στα όρια Περιοχής ειδικής προστασίας του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς με σκοπό τη διαφύλαξη της μοναδικότητας του τοπίου, να ξηλωθούν τα συρματοπλέγματα, οι μπάρες και οι κλειδαριές από την περιοχή, καθώς και να δρομολογηθεί σχέδιο συντήρησης, αναβάθμισης και ανάπλασης της πλαζ Αρετσούς και του χώρου του ” Κυβερνείου ” αποτελώντας έναν χώρο αναψυχής με πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Τέλος, ζητούν την αξιοποίηση και αναβάθμιση μέσο χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό των περιοχών από την Κρήνη μέχρι το Καραμπουρνάκι, ως χώρους πρασίνου και αναψυχής χωρίς καμία εμπορευματοποίηση των χρήσεων τους.

“Ένας δημόσιος χώρος, ένα πάρκο παραχωρείται σε ιδιώτη, οικοπεδοποιείται. Μιλάμε για μια οικολογική καταστροφή, μια αδικία για τον κόσμο της Καλαμαριάς που εδώ και δεκαετίες είναι ελεύθερος χώρος. Ζητάμε ένα σχεδιασμό για πράσινη ανάπτυξη. Αυτή η γη μας ανήκει και θα τη διεκδικήσουμε μέχρι τέλους”, δήλωσε ο Στέφανος Τραγακίδης, πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Μπουμπουλίνα.

πηγή: thestival.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ