Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Η TV100 τιμά την επέτειο μνήμης της γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισμού

Με μια σειρά εκπομπών με θέμα τη γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού, η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV100 τιμά την ιστορική μνήμη.

  • Από τη Δευτέρα 17 Μαΐου έως και την Πέμπτη 20 Μαΐου, καθημερινά στις 7 το απόγευμα θα μεταδίδονται ειδικές εκπομπές – διαλέξεις με τίτλο «Ο Ελληνισμός του Πόντου – Από  τους αρχαίους χρόνους στην Έξοδο», παραγωγής του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ιβάν Σαββίδη και του OPENTV σε συνεργασία με την Έδρα Ποντιακών Σπουδών ΑΠΘ.
  • Τη Δευτέρα 17 Μαΐου στις 9 το βράδυ θα προβληθεί η εκπομπή «Ο Πόντος εσταυρώθη», παραγωγή της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης TV100 (2020) που φέρνει στο φως συγκλονιστικές μαρτυρίες για την γενοκτονία των Ποντίων κατά τη 2ηδεκαετία του 20ού αιώνα. Η εκπομπή θα προβληθεί με υπότιτλους και στη νοηματική για ανθρώπους που έχουν προβλήματα ακοής.
  • Τέλος, την Τετάρτη 19 Μαΐου στις 9 το βράδυ, θα προβληθεί η εκπομπή «Στα χνάρια των Αργοναυτών», ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ που καταγράφει την άνοδο και την πτώση του πολιτισμού των Ελλήνων του Πόντου, που κατέληξε στο μεγάλο διωγμό και την γενοκτονία των Ελλήνων ποντίων από τους Νεότουρκους, στην αυγή του 20ου αιώνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ