Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Στη Θεσσαλονίκη αύριο το εμβληματικό “Meteoron” του Κωστή Γεωργίου

Στον χώρο πρασίνου απέναντι από το δημαρχιακό μέγαρο τοποθετείται αύριο (18/5) το “Meteoron”, το εμβληματικό έργο του διεθνώς καταξιωμένου ζωγράφου και γλύπτη Κωστή Γεωργίου, όπως ανακοίνωσε από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Η γλυπτική σύνθεση που θα κοσμεί στο εξής τη Θεσσαλονίκη αποτελείται από δεκαπέντε μορφές χυτευμένες σε αλουμίνιο και χρωματισμένες σε κόκκινο χρώμα υψηλής ανθεκτικότητας. Ήδη στο σημείο όπου θα τοποθετηθεί αυτό το μνημειακό έργο έχει γίνει η διαμόρφωση της ειδικής βάσης, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει ο κατάλληλος φωτισμός.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας μίλησε για ένα νέο τοπόσημο για τη Θεσσαλονίκη, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του στον Κωστή Γεωργίου αλλά και στον Βαγγέλη Γεροβασιλείου, καθώς με δική του δωρεά έρχεται το “Meteoron”  στην πόλη.

Νέες πινακίδες ονοματοθεσίας

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε γνωστό ότι έχει προγραμματιστεί η τοποθέτηση 500 πινακίδων ονοματοθεσίας και street info αρχικά στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Σε αυτές τις πινακίδες, που θα αποτελέσουν δωρεά του επιχειρηματία Γιάννη Μασούτη, θα αναγράφεται το όνομα κάθε οδού στα ελληνικά και στα λατινικά, ενώ με τη χρήση QR-code θα παρέχονται ευρύτερες πληροφορίες τόσο για το όνομα όσο και για την ιστορία κάθε δρόμου.

Πρόκειται για ακόμη μία πρωτοβουλία που εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής να αναβαθμίσει τον δημόσιο χώρο.

Έρχεται ομάδα ευταξίας

Αναφερόμενος, εξάλλου, στον σχεδιασμό στον τομέα της καθημερινότητας, ο κ. Ζέρβας προανήγγειλε την έναρξη λειτουργίας μέσα στις επόμενες ημέρες ομάδας ευταξίας, που θα έχει ως αποστολή την καθημερινή επέμβαση σε θέματα που αφορούν την τήρηση του κανονισμού καθαριότητας. Η νεοσύστατη ομάδα θα είναι εξοπλισμένη με μηχανάκια, ώστε να έχει τη δυνατότητα να επεμβαίνει άμεσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ