Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
15.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Το ΑΠΘ στην κορυφή της Επιστήμης των Υπολογιστών και της Ηλεκτρονικής

Την πρώτη θέση της κατάταξης των ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Ελλάδας στο πεδίο της επιστήμης των Υπολογιστών και της Ηλεκτρονικής (Computer Science and Electronics) που δημοσίευσε το Guide2Research, για το έτος 2021, κατέλαβε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Καθοριστική συμβολή στη διάκριση αποτέλεσε η κατάταξη πέντε Καθηγητών του Τμήματος Πληροφορικής.

Επιπλέον, στην κορυφή των κορυφαίων επιστημόνων στον τομέα των Υπολογιστών και της Ηλεκτρονικής της ίδιας κατάταξης για την Ελλάδα βρίσκεται ο Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ, Ιωάννης Πήτας, ενώ και η δεύτερη θέση είναι κατειλημμένη από το ΑΠΘ και συγκεκριμένα από τον Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, Γεώργιο Καραγιαννίδη.

Στην ίδια κατάταξη εμφανίζονται τέσσερα ακόμη μέλη του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ, οι Καθηγητές Ιωάννης Βλαχάβας και Κωνσταντίνος Κοτρόπουλος και οι Αν. Καθηγητές Γρηγόριος Τσουμάκας και Αναστάσιος Τέφας.

Η κατάταξη με τους κορυφαίους επιστήμονες του 2021 στην Επιστήμη των Υπολογιστών και της Ηλεκτρονικής (Computer Science and Electronics) βασίστηκε στη λεπτομερή εξέταση περισσότερων από 6.300 προφίλ επιστημόνων σε διάφορες περιοχές της πληροφορικής και τα κριτήρια περιλαμβάνουν τον δείκτη επιστημονικής ποιότητας (h-index από το Google Scholar), ο οποίος έπρεπε να είναι ίσος ή μεγαλύτερος από 40, τις δημοσιεύσεις και τις βιβλιογραφικές αναφορές κάθε επιστήμονα σε βάσεις δεδομένων στο διαδίκτυο έως τις 10 Μαΐου 2021.

«Οι διακρίσεις των Καθηγητών μας πιστοποιούν, για ακόμα μία φορά, το υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο που επιτελείται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, σε μια ιδιαίτερη χρονιά γεμάτη προκλήσεις, όπως η φετινή» δήλωσε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου.

«Το αποτέλεσμα της κατάταξης δείχνει το κορυφαίο επίπεδο της έρευνας που παράγει το Τμήμα Πληροφορικής και την επίδραση που έχει αυτή διεθνώς» δήλωσε ο Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ, Καθηγητής Ελευθέριος Αγγελής.

Περισσότερες πληροφορίες για την κατάταξη του ΑΠΘ στον σύνδεσμο: https://guide2research.com/ranking/GR και για την κατάταξη των επιστημόνων στον σύνδεσμο: https://guide2research.com/scientists/GR

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ