Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Άδ. Γεωργιάδης: Το 2022 αναμένεται η δημοπράτηση της νέας μαρίνας τουριστικών σκαφών στη Νέα Μηχανιώνα

Η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Θερμαϊκού και της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ) αποτελεί το πρώτο στερεό βήμα για την κατασκευή νέας μαρίνας τουριστικών σκαφών στο παλιό λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας, που ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, από το σημείο όπου θα κατασκευαστεί το έργο.

Η ΜΟΔ, όπως εξήγησε ο υπουργός, θα αναλάβει την κατάρτιση μελετών και των τεχνικών δελτίων για τη μελέτη του έργου, έτσι ώστε να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό η προκήρυξη διαγωνισμού για την υλοποίησή του, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, είτε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, είτε από το νέο ΕΣΠΑ. Διευκρίνισε δε, ότι οι μελέτες για την κατασκευή του έργου ενδεχομένως να ολοκληρωθούν εντός του 2021, ώστε το πρότζεκτ να δημοπρατηθεί εντός του 2022, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι στα επόμενα χρόνια η Ελλάδα αναμένεται να είναι η πρωταθλήτρια της ΕΕ στην ανάπτυξη. «Γυρίζουμε σελίδα, αφήνουμε πίσω μας την πανδημία», τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε: «προχωράμε για να κατακτήσουμε ένα λαμπρό μέλλον».

Στο πλαίσιο αυτό και μεταξύ των πολλών έργων που θα γίνουν στη χώρα, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: «θα ήταν αδικία αυτός ο υπέροχος δήμος, ο δήμος Θερμαϊκού να μείνει πίσω, και να μην απολαύσει ένα σημαντικό έργο που θα αλλάξει εντελώς το παραλιακό μέτωπο της περιοχής και τις δυνατότητες της».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής, δήλωσε ότι οραματίζεται τη δημιουργία τουλάχιστον 200 θέσεων ελλιμενισμού τουριστικών σκαφών, ώστε να είναι η μαρίνα οικονομικά βιώσιμη, αλλά και τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του αλιευτικού καταφυγίου. Όπως είπε, η σκέψη είναι η επέκταση του υφιστάμενου λιμενοβραχίονα προς τα βορειοδυτικά, για τη δημιουργία της μαρίνας τουριστικών σκαφών.

Μάλιστα, σημείωσε ότι ήδη καταγράφεται έντονο το ενδιαφέρον για ελλιμενισμό σκαφών από ιστιοπλόους και ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής, «καθώς ο χρόνος πλεύσης από τη Μηχανιώνα ως τη Μαρίνα Αρετσούς είναι δύο ώρες».

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο πρόεδρος της ΜΟΔ, Γιώργος Παπαδημητρίου και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, τέως υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ