Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
14.1 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Οι ταινίες στους κινηματογράφους της Θεσσαλονίκης – Πρόγραμμα Προβολών

Η κινηματογραφική εβδομάδα ξεκινά σήμερα Πέμπτη 3 Ιουνίου και περιλαμβάνει νέες ταινίες, ελληνικές και ξένες, που κάνουν πρεμιέρα. Το πρόγραμμα προβολών στους θερινούς κινηματογράφους της Θεσσαλονίκης, όπως παρουσιάζεται από το kulturosupa.gr έχει ως εξής:
ΑΛΕΞ
(Αγ. Σοφίας & Ολύμπου γωνία- Τηλ: 2310 269 403 – 2310 265 884) 
 
«Ανάμεσάς» μας
(Young Ahmed)
Δραματική 2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 85′
Βελγο-γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ζαν-Πιέρ και Λικ Νταρντέν με τους: Ολιβιέ Μπονό, Ιντίρ Μπεν Άντι, Μιριέμ Ακεντιού, Κλερ Μποντσόν
 
 
Ο Αχμέντ, ένας μουσουλμάνος έφηβος που ζει στο Βέλγιο, γοητεύεται από το φανατισμένο κήρυγμα ενός φονταμενταλιστή ιμάμη και σχεδιάζει τη δολοφονία της –επίσης μουσουλμάνας, αλλά «αιρετικής»– καθηγήτριάς του.. Ο Αχμέντ, ένα υπεράνω πάσης υποψίας σιωπηλό αγρίμι, αναζητά αδέξια την ταυτότητά του σε έναν ψυχρό κόσμο, καθρεφτίζοντας μια εποχή αποπροσανατολισμού και άκριτης υποταγής στον πειρασμό της βίας. Παρότι αμφίβολο αν για την περίπτωσή του υπάρχει ελπίδα, στο νταρντενικό σύμπαν η ανθρωπιά και η ενσυναίσθηση έχουν πάντα την τελευταία λέξη.
-Προβολές: 20:45 & 22:30


.
.
ΑΥΡΑ
(Πλαζ Αρετσούς –  Τηλ:  2310 454 525)
.
«Ένα Ήσυχο Μέρος 2»
(A Quiet Place Part II)
Τρόμου 2020 | Έγχρ. | Διάρκεια: 97′
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τζον Κραζίνσκι με τους: Έμιλι Μπλαντ, Μίλισεντ Σίμοντς, Νόα Τζουπ, Κίλιαν Μέρφι

 
Ακολουθώντας τα θανατηφόρα γεγονότα στο σπίτι, η οικογένεια των Άμποτ πρέπει τώρα να αντιμετωπίσει τους κινδύνους του έξω κόσμου καθώς συνεχίζουν τον αγώνα για επιβίωση σιωπηλοί.  Αναγκασμένοι να κινούνται προς το άγνωστο, γρήγορα συνειδητοποιούν ότι τα πλάσματα που κυνηγούν βασισμένα στον ήχο δεν αποτελούν τη μοναδική απειλή που καρτερεί πίσω από το μονοπάτι της άμμου.
-Προβολές: Πέμπτη 21.00 και 22.45. Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 22.45 Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη 21.00 και 22.45
 
 
«Soul» (με υπότιτλους) 
Animation 2020 | Έγχρ. | Διάρκεια: 100′
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Πιτ Ντόκτερ, Κεμπ Πάουερς
.
.
Το Soul, ακολουθεί τον Joe, έναν δάσκαλο μουσικής σε σχολείο, ο οποίος είχε όνειρο να γίνει μέλος μιας μπάντας και να παίζει μουσική στο jazz club, Half Note. Μετά από ένα αναπάντεχο ατύχημα, η ψυχή του οδηγείται σε ένα μέρος που ονομάζεται “You Seminar” και προετοιμάζει όλες τις ψυχές πριν το ταξίδι τους στη Γη. Εκεί με τη βοήθεια μιας νέας ψυχής με το κωδικό όνομα 22, θα επανεκτιμήσει κάποια πράγματα για τη ζωή του πριν επανέλθει για τη στιγμή που πάντα περίμενε. 
-Προβολές: Παρασκευή , Σάββατο, Κυριακή στις 21.00
 
.
ΑΠΟΛΛΩΝ
(Σαρανταπόρου 4 Τηλ:  2310 828 642) 
Αγορά εισιτηρίων εδώ εδώ
 
«Μήλα»
(Apples)
Δραματική 2020 | Έγχρ. | Διάρκεια: 91′
Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Χρήστος Νίκου με τους: Άρη Σερβετάλη, Σοφία Γεωργοβασίλη, Άννα Καλαϊτζίδου, Αργύρη Μπακιρτζή
 

 
Μια αναπάντεχη επιδημία, που προκαλεί ξαφνική αμνησία στους ανθρώπους, βρίσκει τον Άρη, ένα άνδρα γύρω στα 40, (Άρης Σερβετάλης) να ακολουθεί ένα πρόγραμμα αποκατάστασης που έχει ειδικά σχεδιαστεί για να χτίσει ένας αμνησιακός μια καινούργια ζωή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινές αποστολές που είναι ηχογραφημένες από τους γιατρούς του. Μετά την ολοκλήρωση κάθε αποστολής, ο Αρης βγάζει μια φωτογραφία polaroid ως αποδεικτικό στοιχείο. Προσπαθώντας να δημιουργήσει μια νέα ζωή και αναμνήσεις θα συναντήσει την Άννα (Σοφία Γεωργοβασίλη), μια γυναίκα που βρίσκεται στο ίδιο πρόγραμμα.
-Προβολές: 21:00, εκτός Δευτέρας
 
 
«Nomadland»
Nomadland
Δραματική 2020 | Έγχρ. | Διάρκεια: 107′
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Κλόι Ζάο με τους: Φράνσις Μακ Ντόρμαντ, Ντέιβιντ Στράδερν, Λίντα Μέι, Σαρλίν Σουόνκι, Μπομπ Γουέλς
.
.
Μετά την οικονομική κατάρρευση μίας εταιρείας σε μια πόλη της αγροτικής Νεβάδα, η Fern  πακετάρει το Van της και ξεκινάει ένα ταξίδι καθ’οδόν, όπου εξερευνά μια ζωή έξω από τη συμβατική κοινωνία, ως σύγχρονη νομάδα. Μια εξερεύνηση του απέραντου τοπίου της Αμερικανικής Δύσης.
-Προβολές: 22:40, εκτός Δευτέρας
«Νοτόριους»
Σινεφίλ 1946 | Α/Μ | Διάρκεια: 101′
Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Άλφρεντ Χίτσκοκ με τους: Κάρι Γκραντ, Ίνγκριντ Μπέργκμαν, Κλοντ Ρέινς, Λούις Κάλχερν.
.
Η υπεράνω πάσης υποψίας Αλίσια Χούμπερμαν προσλαμβάνεται από τις αμερικανικές αρχές για να διεισδύσει σε μια ομάδα ναζί που έχει καταφύγει στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Μια σειρά παρεξηγήσεων θα απομακρύνουν σταδιακά τη γενναία ηρωίδα από τον γοητευτικό πράκτορα Ντέβλιν, τον άνθρωπο που την έχει σύρει σ’ αυτό το ριψοκίνδυνο παιχνίδι και τον οποίο έχει ερωτευθεί παράφορα
 -Προβολές: Δευτέρα 21:00
 
 .
ΕΛΛΗΝΙΣ 1
(Λεωφ. Στρατού. Δίπλα στο Βελλίδειο. Τηλ:  2310 292 304)
Αγορά εισιτηρίων εδώ
.
 
«Ράφτης»
(Tailor)
Δραματική 2020 | Έγχρ. | Διάρκεια: 100′
Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Σόνια Λίζα Κέντερμαν με τους: Δημήτρη Ήμελλο, Ταμίλα Κουλίεβα, Θανάση Παπαγεωργίου, Στάθη Σταμουλακάτο.
.
 .
 
Ο 50χρονος Νίκος, ένας εκλεπτυσμένος ράφτης παλαιάς κοπής, πασχίζει να κρατήσει ζωντανό το φάντασμα της περασμένης και καλοντυμένης αριστοκρατίας του ’60. Όμως, όταν η τράπεζα απειλεί να κατάσχει το οικογενειακό ραφτάδικο και ο ηλικιωμένος πατέρας του νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, ο Νίκος παίρνει για πρώτη φορά τη ζωή στα χέρια του και βρίσκει έναν ανορθόδοξο τρόπο να φέρει την τέχνη του κοντά στους ανθρώπους του σήμερα. Μπορεί μια νύφη στα Καμίνια να γίνει η μούσα του αλαφροΐσκιωτου Ράφτη; 
-Προβολές: 20:50, Σάββατο 22:30
 
 
«Πρόστιμο»
Δραματική 2020 | Έγχρ. | Διάρκεια: 101′
Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Φωκίων Μπόγρης με τους: Βαγγέλης Ευαγγελινός, Στάθης Σταμουλακάτος, Μαρία Μπαλούτσου, Βασίλης Αναστασίου, Βαγγέλης Μουρίκης
 
O Bαγγέλης, απομεινάρι της rave γενιάς, ζει ντιλάροντας κάνναβη. Θα ήθελε μία σταθερή δουλειά, χωρίς ρίσκα. Ο Πέτρος, ένας μπράβος των νοτίων προαστίων. Θέλει σεβασμό και οικογένεια. Η Κατερίνα, άθελά της, θα τους φέρει στο ίδιο σπίτι.
 -Προβολές: 22:45, εκτός Πέμπτης και εκτός Σαββάτου
 
 
«Οι Κρουντς 2: Νέα Εποχή» (μεταγλωττισμένο στα ελληνικά)
(The Croods: A New Age)
Animation 2020 | Έγχρ. | Διάρκεια: 95′
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τζόελ Κρόφορντ
 

Οι Κρουντς χρειάζονται ένα νέο μέρος για να ζήσουν. Έτσι λοιπόν η προϊστορική οικογένεια ξεκινάει την αναζήτηση μιας ασφαλέστερης περιοχής που θα αποτελεί το σπιτικό της. Όταν ανακαλύπτουν ένα ειδυλλιακό, περιφραγμένο παράδεισο που καλύπτει όλες τους τις ανάγκες, πιστεύουν ότι όλα τα προβλήματά τους βρήκαν τη λύση τους… εκτός από μια λεπτομέρεια. Μια άλλη οικογένεια κατοικεί ήδη εκεί: Οι Προχώβιοι.
 -Προβολές: Σάββατο 20:50
 
.
ΕΛΛΗΝΙΣ 2 
(τηλ. 2310-28 08 28 , 2310-29 2304 Λεωφ. Στρατού. Στη βεράντα του Βελλίδειου).
Αγορά εισιτηρίων εδώ
.
«Σούπερνοβα»
Supernova
Δραματική 2020 | Έγχρ. | Διάρκεια: 95′
Aγγλική ταινία, σκηνοθεσία Χάρι Μακουίν με τους: Κόλιν Φερθ, Στάνλεϊ Τούτσι, Πίπα Χέιγουντ, Ίαν Ντρίσντεϊλ.
.
 
Εχουν ζήσει είκοσι χρόνια μαζί και τώρα είναι περισσότερο ερωτευμένοι από ποτέ. Αλλά εδώ και δύο χρόνια, από τότε που ο Τάσκερ διαγνώστηκε με άνοια σε πρώιμο στάδιο, η ζωή τους έπρεπε να αλλάξει. Καθώς η κατάσταση του Τάσκερ επιδεινώνεται, ο Σαμ αναγκαστικά θέτει τη ζωή του σε αναμονή για να φροντίσει τον σύντροφό του. Ο κοινός τους χρόνος έχει γίνει η πιο σημαντική πτυχή της ζωής τους και τώρα πια κάθε στιγμή που μοιράζονται έχει μια ξεχωριστή βαρύτητα. 
-Προβολές:  Πέμπτη, Παρασκευή, Κυριακή 22:40, Σάββατο, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη 20:50
 
«Οι Κρουντς 2: Νέα εποχή» (μεταγλωττισμένο στα ελληνικά)
 -Προβολές: Παρασκευή, Κυριακή 20:50
 
«Πρόστιμο»
.
-Προβολές: Σάββατο 22:40
 
«Έντιμος κλέφτης»
Honest Thief
Περιπέτεια 2020 | Έγχρ. | Διάρκεια: 99′
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μαρκ Γουίλιαμς με τους: Λίαμ Νίσον, Τζάι Κόρτνεϊ, Κέιτ Γουόλς
.  
Ο Τομ είναι πολλά διαφορετικά πράγματα, αλλά κυρίως δύο: ένας διαβόητος ληστής και ένας φρεσκοερωτευμένος άντρας. Τα αισθήματα του για την την Άννι τον έχουν ωθήσει να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος και να αφήσει πίσω του την παρανομία. Αποφασίζει να παραδοθεί στο FBI και να στερηθεί τα χρήματα που έχει ληστέψει με αντάλλαγμα έναν δικαστικό συμβιβασμό και ένα νέο ξεκίνημα. Όταν όμως συνειδητοποιήσει ότι οι πράκτορες του FBI είναι πιο διεφθαρμένοι από εκείνον, αρχίζει ένα κυνηγητό γάτας-ποντικιού, όπου το κακό και το καλό μπερδεύονται και μόνο η αγάπη μένει αλώβητη.
 
-Προβολές: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη 22:40
.
.
ΝΑΤΑΛΙ
(Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου 3. Τηλ: 2310 829 457)
Αγορά εισιτηρίων εδώ
 
«Κρουέλα»
(Cruella)
Κωμωδία 2021 | Έγχρ. | Διάρκεια: 134′
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Κρεγκ Γκιλέσπι με τους: Έμα Στόουν, Έμα Τόμσον, Μαρκ Στρονγκ, Τζόελ Φράι
..
 
Η Κρουέλα, η οποία ζει στο Λονδίνο το 1970 την περίοδο της επανάστασης της Punk Rock, είναι μία ταλαντούχα νέα που ονομάζεται Estrella, ένα έξυπνο και δημιουργικό κορίτσι αποφασισμένο να γίνει διάσημο με τα σχέδιά της. Κάνει παρέα με ένα ζευγάρι νεαρών κλεφτών που εκτιμούν την όρεξή της για αταξίες και μαζί είναι σε θέση να χτίσουν μια ζωή στους δρόμους του Λονδίνου.
-Προβολές: 21:00

.

ΣΙΝΕ ΠΑΝΟΡΑΜΑ
(Εθνική Οδός 1ο Πανόραμα, Πυλαία Χορτιάτης – Τηλ: 2310 346 720)
«Ράφτης»
-Προβολές: 21:15
.
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ….
.ΣΙΝΕ ΑΛΣΟΣ 
(Περιοχή Δενδροφυτεία Συκιές – Τηλ:  2310 200 190)
ΣΙΝΕ «ΘΕΡΜΑΪΣ»
(Δημητρίου Καραολή & Καπετάν Χάψα, Θέρμη. Τηλ. 2310463423) 
.
ΣΙΝΕΜΑ ΜΕ ΘΕΑ 
Μέγαρο Μουσικής (25ης Μαρτίου και Παραλία.Τηλ: 2310 895 800)

 

ΣΙΝΕ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ
(Περιοχή Στρεμπενιώτη Νεάπολη – Τηλ: 2310 631 700).
.ΣΙΝΕΜΑ ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ
(Μαυρομιχάλη και Φιλίππου, Πολίχνη – Τηλ: 2313 643 963, 2313 302 833).
.
 ΣΙΝΕ ΠΥΛΑΙΑ (ΠΥΛΑΙΑ)
(Πολυτεχνείου 20. Τηλ: 2313 302 635) 
.
ΣΙΝΕ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ
(Μακεδονικού Αγώνα & Ζάππα. Τηλ: 231 020 0912) 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ