Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Πολυμορφική εικαστική εκδήλωση: “Δημιουργία / Λογοτεχνία / Ανακύκλωση”

 Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας ανακοινώνουν την υλοποίηση της Έκθεσης ενδυμάτων, από την εκδήλωσή τους  “Νέα Παραλία Νέα Πασαρέλα 6 / Μόνο Ανακύκλωση” με θέμα τη Λογοτεχνία, που έγινε για 6η συνεχή χρονιά, τον Σεπτέμβριο του 2020. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Μπεζεστένι (Βενιζέλου & Σολωμού) από τις 10 έως τις 25 Ιουνίου 2021, σε συνδιοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, εντασσόμενη στις εκδηλώσεις «Ιούνιος στα Μνημεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους της Θεσσαλονίκης». Παράλληλα, θα εκτεθούν επιλεγμένες φωτογραφίες του Πάρι Παρίση από τις εκδηλώσεις Πασαρέλας των Φίλων της Νέας Παραλίας των τελευταίων 6 χρόνων.

Το Μπεζεστένι, είναι ένα από τα σημαντικότερα οθωμανικά μνημεία της Θεσσαλονίκης, κτίστηκε τον 15ο αι. και αποτέλεσε βασικό σημείο  αναφοράς της τουρκοκρατούμενης πόλης. Η τουρκική ονομασία Bezesten προέρχεται από τη λέξη bez που σημαίνει ύφασμα βαμβακερό ή λινό και τα κτίρια αυτά κατά κύριο λόγο ήταν αγορές πολυτελών υφασμάτων. Ήταν κτίσματα θολοσκέπαστα με τέσσερις έως και είκοσι τέσσερις τρούλους που εμφανίστηκαν στη λεγόμενη «κλασική» περίοδο της οθωμανικής αρχιτεκτονικής (15ος-16ος αι.).

Ο σύλλογος «Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας», σας καλεί στο Μπεζεστένι,  σ΄ έναν χώρο που διατήρησε την αρχική του χρήση, να δείτε τις ευφάνταστες  καλλιτεχνικές δημιουργίες των σχεδιαστών που συμμετείχαν, να απολαύσετε την αισθητική τους αξία,  να ανακαλύψετε το μήνυμα και  να χαρείτε την προσπάθεια του καλλιτέχνη-σχεδιαστή να αποδώσει το έργο του, χρησιμοποιώντας  ανακυκλώσιμες πρώτες ύλες σε ένα  θέμα εμπνευσμένο από τη λογοτεχνία.

Μια συνάντηση του εθελοντισμού, της ανακύκλωσης, της δημιουργίας, στον πολύβουο  χώρο-τοπόσημο της Βυζαντινής Θεσσαλονίκης, στο Μπεζεστένι.

Τα εγκαίνια θα γίνουν την  Πέμπτη 10 Ιουνίου 18:00-20:00

Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 11:00 – 15:00

Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11:00 – 15:00 &17:00 – 20:00

Είσοδος ελεύθερη

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της έκθεσης,  είχε ο αρχιτέκτων Bernard Cuomo

Σύνδεσμος εκδήλωσης: https://www.facebook.com/events/172662371361560/

Η πραγματοποίηση της έκθεσης θα γίνει βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων που θα ισχύουν κατά το διάστημα της διοργάνωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ