2ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού Θεσσαλονίκης με 28 παραγωγές και περισσότερους από 300 καλλιτέχνες

2ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού Θεσσαλονίκης με 28 παραγωγές και περισσότερους από 300 καλλιτέχνες

Με 28 παραγωγές (θεατρικές, μουσικές, animation) και με τη συμμετοχή 300 και πλέον καλλιτεχνών το 2ου Φεστιβάλ Καλοκαιριού Θεσσαλονίκης ανοίγει την αυλαία του την Τετάρτη 9 Ιουνίου, στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου.

της Ελπίδας Παπαδανιήλ

Σκοπός του Φεστιβάλ «είναι να γίνει ουσιαστικός θεσμός για την πόλη της Θεσσαλονίκης, να γίνει το θερινό σπίτι, η ανάσα των καλλιτεχνών και των δημιουργών της πόλης μας», όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε σήμερα (7/6) στο Θέατρο Κήπου. «Θέλουμε να επαναφέρουμε τους θεατές με ασφάλεια στους χώρους των εκδηλώσεων και να δημιουργήσουμε αυτό το πολιτιστικό προϊόν, πολιτιστικό τουρισμό που αφήνει ένα ουσιαστικό αποτύπωμα πολιτισμού στην πόλη. Με εξαιρετικές δράσεις και events το 2ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού θα φέρει τη Θεσσαλονίκη μας στο επίπεδο που όλοι θέλουμε, η Θεσσαλονίκη να παράγει πολιτισμό, η Θεσσαλονίκη να αφήνει αποτύπωμα» υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας, εξηγώντας επίσης ότι  «ήταν προεκλογική δέσμευση, προεκλογική υπόσχεση η δημιουργία αυτού του Φεστιβάλ Καλοκαιριού».

Για την προετοιμασία «της επιστροφής», της οργάνωσης του Φεστιβάλ Καλοκαιριού, μίλησε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Καραγιάννη. «Ημέρες γιορτής μετά από μήνες σιωπής», είπε χαρακτηριστικά. Η Αντιδήμαρχος τόνισε την ανάγκη τόσο του κοινού όσο και των καλλιτεχνών για μια ολοκληρωμένη επικοινωνία και επαφή. Αναφορικά με το μουσικό τμήμα του Φεστιβάλ, η κ. Καραγιάννη σημείωσε ότι δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στους νέους, οι οποίοι λόγω της πανδημίας στερηθήκαν τόσο την επικοινωνία και την επαφή. Έτσι διοργανώθηκαν συναυλίες ποπ, ροκ και ηλεκτρονικής μουσικής, ενώ το πρόγραμμα πλαισιώνουν και συναυλίες με ελληνική μουσική.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Καλοκαιριού, μεγάλες θεατρικές παραγωγές, με σημαντικούς καλλιτέχνες αναμένεται να ομορφύνουν τις καλοκαιρινές βραδιές των Θεσσαλονικέων. «Περιμένοντας τον Καραϊσκάκη» με τον Λάκη Λαζόπουλο, «Οθέλλος» με το Γιάννη Μπέζο και τον Αιμίλιο Χειλάκη, «Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες» με την Πέμυ Ζούνη και τον Αναστάση Ροϊλό, είναι μερικές από τις θεατρικές παραστάσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα.

Παρούσα στη συνέντευξη τύπου ήταν η Πέμυ Ζούνη, η οποία, φανερά συγκινημένη, τόνισε ότι η επιστροφή μετά την ταλαιπωρία έχει άλλο χρώμα και συμπλήρωσε «χαιρετίζουμε πρωτοβουλίες εμπνευσμένες από την τέχνη και τον πολιτισμό».

Μουσική θα είναι η έναρξη του Φεστιβάλ Καλοκαιριού, την Τετάρτη 9 Ιουνίου, ώρα 9 μ.μ.,  με την εμφάνιση της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό την μπαγκέτα του μαέστρου Μίλτου Λογιάδη, ο οποίος δήλωσε πολύ χαρούμενος και ιδιαίτερα συγκινημένος για τη συμμετοχή. Την εμφάνιση θα πλαισιώσουν δύο ταλαντούχοι και αγαπημένοι τραγουδιστές, ο Δώρος Δημοσθένους και η Αλεξάνδρα Σιετή.

Σημειώνεται ότι κάποιες εκδηλώσεις του  2ου Φεστιβάλ Καλοκαιριού Θεσσαλονίκης συμπίπτουν και με τον εορτασμό των 100 χρόνων της ΧΑΝΘ Θεσσαλονίκης.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΔΩ