Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

ΕΚΘ: Δυναμική απάντηση στο προωθούμενο εργασιακό νομοσχέδιο η σημερινή μαζική απεργιακή κινητοποίηση του ΕΚΘ στη Θεσσαλονίκη

“Η συμμετοχή στη σημερινή απεργία έδωσε ξεκάθαρα το μήνυμα στην κυβέρνηση για το εργασιακό νομοσχέδιο. Χιλιάδες πολίτες στη Θεσσαλονίκη έλαβαν μέρος στις κινητοποιήσεις του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ και έδωσαν ηχηρό μήνυμα πως «Με Εξαθλιωμένους Εργαζόμενους, Ανάπτυξη Δεν γίνεται», όπως ήταν το βασικό σύνθημα της σημερινής, 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας”.

Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Το ΕΚΘ περιγράφει:

“Στην αβέβαιη περίοδο που ζούμε, στο τέλος μιας σκληρής περιόδου που υπήρξε απόλυτα απορρυθμιστική και ισοπεδωτική για τους εργαζόμενους, λόγω των καταστάσεων που δημιουργήθηκαν εξαιτίας των συνθηκών της πανδημίας και των μέτρων αντιμετώπισής της, οι εργαζόμενοι διαπιστώνουν πως όχι μόνο δεν είναι προστατευμένοι, αλλά αντίθετα είναι εκτεθειμένοι στις κυβερνητικές αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης, υπηρετώντας τις εντολές των εργοδοτών και παράλληλα χάνουν τα κεκτημένα που τους έχουν απομείνει.

Η κρίση στην αγορά εργασίας είναι μεγάλη, με την υγειονομική κρίση που δημιούργησε η πανδημία, ως συνέχεια της κρίσης των μνημονίων, να δημιουργεί σοβαρή ανησυχία για τη σημαντική υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων και τις τρομακτικές διαστάσεις που θα λάβει η ανεργία.

Σε αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία με συνέπεια στην ιστορία και τους αγώνες μας, και με αίσθημα ευθύνης, είμαστε αντίθετοι στο αντεργατικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης και όχι μόνο εκφράζουμε τις αντιρρήσεις μας, αλλά προτάσσουμε και το δικό μας διεκδικητικό πλαίσιο.

Θα αγωνιστούμε με κάθε μέσο που διαθέτουμε. Προτάσσοντας το λόγο, τα επιχειρήματα και τις διεκδικήσεις μας. Θα δώσουμε τους αγώνες που οφείλουμε σε όλους εκείνους που πριν από εμάς έδωσαν το αίμα τους για τα εργασιακά μας δικαιώματα”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ