Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

“σαν να ήταν χθες” της Μαρίας Σώη-Χατζηελευθερίου, από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία

“σαν να ήταν χθες” είναι ο τίτλος του δεύτερου βιβλίου της Μαρίας Σώη-Χατζηελευθερίου, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία. Η τυπική παράδοση του στη συγγραφέα έγινε σήμερα (11/6)  από τον εκδότη κ. Αντώνη Μαλλιάρη, στο πολυβιβλιοπωλείο Μαλλιάρης-Παιδεία Ανατόλια (φωτογραφία).

Το βιβλίο αποτελεί μια νοσταλγική διαδρομή της συγγραφέως στα παιδικά της χρόνια και τη ζωή στη γενέτειρα της, το χωριό Εμμανουήλ Παππά Σερρών. “…και το ταξίδι μας με τη χρονομηχανή συνεχίζεται με νέες συγκινήσεις. Παρελθόν είναι ό,τι έχει περάσει, ανακαλώντας το, όμως, ξαναζούμε ό,τι μας χαροποίησε, αλλά και ό,τι μας λύπησε, χωρίς πλέον τις οξείες γωνίες που άμβλυνε η αχλύς του χρόνου”, όπως σημειώνει η ίδια στο οπισθόφυλλο του βιβλίου.

Η κ. Χατζηελευθερίου εξέφρασε την ικανοποίηση της από την άριστη ποιοτικά – όπως τη χαρακτήρισε – έκδοση του νέου της βιβλίου και ευχαρίστησε τον κ. Αντώνη Μαλλιάρη για την συνεργασία. Ο εκδότης, συνεχάρη για άλλη μια φορά τη συγγραφέα για το νέο της πόνημα, ευχήθηκε να είναι “καλοτάξιδο” το βιβλίο και η ίδια να συνεχίσει το δημιουργικό της έργο.

Αντώνης Μαλλιάρης, Μαρία Σώη-Χατζηελευθερίου

Από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία κυκλοφόρησε και το πρώτο βιβλίο της κ. Χατζηελευθερίου, με τίτλο “σαν νότες παλιάς μουσικής”,το οποίο περιέχει “στιγμές από τα χρόνια εκείνα που η αχλύς του χρόνου που τα περιβάλλει, τα κάνει να δείχνουν όμορφα και να συγκινούν…”.

Σχ. 14χ21, σελ. 128, μαλακό εξώφυλλο

Σύντομο βιογραφικό συγγραφέως 

Η Μαρία Σώη-Χατζηελευθερίου γεννήθηκε στον Εμμανουήλ Παπά Σερρών, αλλά από τα δεκαπέντε της χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, στο τμήμα Κλασικών Σπουδών και εργάστηκε ως καθηγήτρια σε Λύκεια της Θεσσαλονίκης για 26 χρόνια.

Είναι παντρεμένη με τον ιατρό-ακτινολόγο Ιωάννη Σώη και έχει δύο παιδιά: τη Λητώ, μηχανικό Η/Υ, που ζει μόνιμα στη Νέα Υόρκη και τον Μάκη, επίσης ακτινολόγο, που ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Έχει τρία εγγόνια.

Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς σε διάφορα περιοδικά.

Το 2020 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο “σαν νότες παλιάς μουσικής”. Το “σαν να ήταν χθες” είναι το δεύτερο της βιβλίο.

 

Θα τα βρείτε στα βιβλιοπωλεία Μαλλιάρης-Παιδεία και σε ενημερωμένα βιβλιοπωλεία

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ