Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Φεστιβάλ Επταπυργίου 2021 με 6 παραγωγές και 10 παραστάσεις

Με έξι παραγωγές, 10 παραστάσεις και με τη συμμετοχή 300 καλλιτεχνών και 45 τεχνικών το Φεστιβάλ Επταπυργίου 2021, θα πραγματοποιηθεί από τις 5 μέχρι τις 29 Ιουλίου στο Επταπύργιο.

«Επιστρέφουμε στη αναντικατάστατη εμπειρία των ζωντανών εκδηλώσεων. Το Φεστιβάλ Επταπυργίου 2021 επιστρέφει φέτος στο Επταπύργιο. Στον ξεχωριστό αυτό ιστορικό χώρο, στην εσωτερική αυλή του Επταπυργίου, για να προσφέρει στον κόσμο ένα μοναδικό πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, όπως πάντα, υψηλής ποιότητας και αισθητικής», τόνισε ο Περιφεριάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που δόθηκε σήμερα για την παρουσίαση του προγράμματος.

της Ελπίδας Παπαδανιήλ

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε μάλιστα σε μια σημαντική καινοτομία της φετινής διοργάνωσης: “…εκτός από τους επισκέπτες που θα επιλέξουν να ανέβουν στο φρούριο του Επταπυργίου, τις παραστάσεις του φετινού Φεστιβάλ θα μπορέσουν να τις απολαύσουν ζωντανά όλοι οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας, μέσα από γιγαντο-οθόνες προβολής, που θα τοποθετήσουμε σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Με αυτόν τον τρόπο οι συμπολίτες μας στην Πιερία, την Ημαθία, την Πέλλα, το Κιλκίς, τις Σέρρες και τη Χαλκιδική, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν απευθείας σε live streaming, τις παραστάσεις του Φεστιβάλ. Ο στόχος μας είναι να προσφέρουμε μοναδικές εμπειρίες τέχνης και πολιτισμού, με ασφάλεια, σε όλους τους συμπολίτες μας».

ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

«Μετά από 16 μήνες απραξίας είμαστε και πάλι εδώ ζωντανοί, για να βγάλουμε προς τα έξω το ζωντανό  θέαμα με 6 μεγάλες παραγωγές, πέντε εκ των οποίων τις υπογράφουμε εμείς ως Κέντρο Πολιτισμού. Πρέπει πια να σταματήσουμε να φέρνουμε παραγωγές μόνο από Αθήνα. Θέλουμε να φτιάχνουμε εδώ με ντόπιο δυναμικό, μεγάλες παραγωγέςμε τους μεγάλους μας καλλιτέχνες. Μία παραγωγή διεθνής που αναβαθμίζει το Φεστιβάλ μας σε διεθνές είναι η συμμετοχή από την Αγία Πετρούπολη.  Η χωρητικότητα είναι πολύ περιορισμένη λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Έτσι το Επταπύργιο από 800 άτομα θα φιλοξενήσει φέτος περίπου 600», ανέφερε η Πρόεδρος και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Άννα Μυκωνίου.

«Μία από τις παραγωγές τιμά την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και φέρει την αιγίδα της Επιτροπής ‘Ελλάδα 2021’. Επίσης σε δύο παραγωγές η είσοδος θα είναι δωρεάν για το κοινό, ενώ σε όλες τις παραγωγές θα διατίθενται 50 θέσεις για ανέργους», τόνισε η κ. Μυκωνίου.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης Βασίλης Γάκης τόνισε ότι η περιφέρεια επιχορηγεί γενναία το θεσμό του Οργανισμού Πολιτισμού Κεντρική Μακεδονίας. Σημείωσε επίσης ότι το Φεστιβάλ Επταπυργίου ενώνει όλες τις δυνάμεις πολιτισμού της πόλης και η συνέργεια όλων των θεσμών επιφέρει κέρδος κυρίως στους πολίτες.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ Επταπυργίου 2021 έχει ο Αθανάσιος Κολαλάς, ο οποίος ανακοίνωσε το πρόγραμμα των παραστάσεων, που συνοπτικά είναι το εξής:

1.Όπερα «Tosca» του Giacomo Puccini – Παραστάσεις 5, 8, 12 και 15 Ιουλίου. Ώρα έναρξης 21.00′. Σε συμπαραγωγή με τη Διεύθυνση Τουρισμού Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης και το ΚΘΒΕ. Συντελεστές: Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης. Μουσική διεύθυνση Λίζα Ξανθοπούλου. Σκηνοθεσία-σκηνικά-κοστούμια Αθανάσιος Κολαλάς. Floria Tosca – Σοφία Μητροπούλου, Mario Cavaradossi – Κωνσταντίνος Κληρονόμος, Baron Scarpia – Γιάννης Σελητσανιώτης. Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης (διεύθυνση Μαίρη Κωνσταντινίδου), Χορωδία Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης (διεύθυνση Μαρία Έμμα Μελιγκοπούλου).

2.Εναλλακτική συναυλία «Ο Beethoven… αλλιώς» – 11 Ιουλίου. Ώρα έναρξης 21.30′. Συντελεστές: Καλλιτεχνική επιμέλεια – ενορχηστρώσεις: Γρηγόρης Σημαδόπουλος. Σκηνοθετική επιμέλεια -σχεδιασμός φωτισμός: Μαριάνα Αλεξανδρή. Σοπράνο: Σοφία Γιαννίτσιου Παπαευαγγέλου. Τενόρος: Στέφανος Καλτσής. Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης (διεύθυνση Μαίρη Κωνσταντινίδου).

3.Βραδιά ποίησης και μουσικής «Ο Καββαδίας… μας ταξιδεύει» – 19 και 20 Ιουλίου. Ώρα έναρξης 21.30′. Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Συντελεστές: Καλλιτεχνική επιμέλεια -ενορχηστρώσεις: Κώστας Ματσίγκος. MOYSA Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (μουσική διεύθυνση Θοδωρής Παπαδημητρίου). Τραγουδούν: Μαρίζα Κωχ, Χρήστος Θηβαίος, Ρίτα Αντωνοπούλου, Ηλίας Βαμβακούσης. Κείμενα – λογοτεχνική μελέτη: Άννα Μυκωνίου. Παρουσίαση-αφήγηση: Γρηγόρης Βαλτινός. Σκηνική επιμέλεια: Μαριάνα Βογιατζή. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Σάκης Κοντονικόλας, Γιώργος Κοκκινάκης, Στέργιος Κοιας, Δημήτρης Στυλιανίδης, Αντώνης Κουμανδράκης, Μιχάλης Πιπέρκος.

4.Συναυλία «Ζορμπάς, ο ελεύθερος Έλληνας» – 25 Ιουλίου. Ώρα έναρξης 21.30′. Σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Διεύθυνση Ορχήστρας: Γεώργιος Βράνος. Σολίστ: Αγγελική Καθάριου.

5.Συναυλία «Γιώργος Καζαντζής» – 28 Ιουλίου. Ώρα έναρξης 21.30′. Συντελεστές: Μουσική Διεύθυνση: Γιώργος Καζαντζής. Τραγουδούν: Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Λέκκας, Φωτεινή Βελεσιώτου, Παντελής Θαλασσινός, Λιζέτα Καλημέρη, Κώστας Πρατσινάκης.

6.Όπερα «Gala Όπερας» – 29 Ιουλίου. Ώρα έναρξης 21.30′. Συντελεστές: Ορχήστρα της Όπερας Δωματίου της Αγίας Πετρούπολης. Τη βραδιά υπογράφει καλλιτεχνικά ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης Yuri Alexandrov. Διεύθυνση ορχήστρας: Aleksandr Goikhman. Συμμετέχουν: Maria Bochmanova, Yuri Borchev, Olesya Gordeeva, Vladislav Mazankin, Larisa Pominova, Leontii Salyenskii, Natalia Vorobieva.

 

Προπώληση εισιτηρίων από τη www.viva.gr

και τα Εκδοτήρια Πλ.Αριστοτέλους.    Για πληροφορίες : www.kepo.gr

Εισιτήρια : Η προπώληση των εισιτηρίων σταματά 4 μέρες πριν την πρεμιέρα κάθε παραγωγής και στη συνέχεια ισχύουν οι κανονικές τιμές

 

-“Τosca” : Προπώληση 15€, Κανονικό Β’ Ζώνη 18€, Κανονικό Α’ Ζώνη 25€. Φοιτητικό-ΑΜΕΑ 12€.

-“Ο Καββαδίας..μας ταξιδεύει” : Προπώληση 12€, Κανονικό Β’  Ζώνη 15€, Κανονικό Α’ Ζώνη 18€. Φοιτητικό-ΑΜΕΑ 12€.

-“Αφιέρωμα στον Γιώργο Καζαντζή”: Προπώληση 12€, Κανονικό Β’ Ζώνη 15€, Κανονικό Α’ Ζώνη 18€. Φοιτητικό-ΑΜΕΑ 12€

– “Opera Gala”: Προπώληση 15€, Κανονικό Β’ Ζώνη 18€,  Κανονικό Α’ Ζώνη 25€, Φοιτητικό-ΑΜΕΑ 12€.

Κρατήσεις μέσω  www.viva.gr

Στις παραπάνω παραγωγές θα υπάρχουν 50 θέσεις δωρεάν με κάρτα ανεργίας στην Avant premiere, κάθε παραγωγής. Τα μηδενικής αξίας εισιτήρια τα προμηθεύεστε από τα εκδοτήρια της Αριστοτέλους.

Για τις παραγωγές “Ο Μπετόβεν..αλλιώς”, “Ζορμπάς, ο ελεύθερος Έλληνας” : Είσοδος  δωρεάν με κράτηση θέσεων από την www.viva.gr

Η ημερομηνία έναρξης προπώλησης θα ανακοινωθεί

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ