Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Πρόσθετες εκπτώσεις στα δίδακτρα του Δημοτικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

Το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, το οποίο περιλαμβάνει το Δημοτικό Ωδείο και τις Σχολές Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης (επαγγελματική και ερασιτεχνική), προχωρά σε επιπλέον εκπτώσεις επί των διδάκτρων φοίτησης για την τρέχουσα εκπαιδευτική χρονιά.
Οι εκπτώσεις έρχονται επιπρόσθετα στο ήδη ευέλικτο πλαίσιο τιμολογιακής πολιτικής του φορέα, το οποίο περιλαμβάνει εκπτώσεις του 10% για κάθε επιπλέον παιδί της ίδιας οικογένειας που φοιτά, εκπτώσεις πολυτέκνων που φτάνουν στο 50% των διδάκτρων, υπερπολυτέκνων που φτάνουν στο 100% αλλά και φοιτητών με δωρεάν φοίτηση. Δυνατότητα δωρεάν φοίτησης, εξάλλου, παρέχεται κατά περίπτωση και για μαθητές οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Το Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού, αναλογιζόμενο τις σοβαρές δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία κατά την τρέχουσα εκπαιδευτική χρονιά, αποφάσισε σε τακτική συνεδρίασή του με ομόφωνη απόφαση να χορηγήσει επιπλέον όλων των άλλων έκπτωση της τάξης του 15% σε όλες τις κατηγορίες διδάκτρων, ώστε  να διευκολύνει τους μαθητές και τις οικογένειές τους.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ του Κέντρου Πολιτισμού, Δημοτικός Σύμβουλος Στέφανος Γωγάκος (φωτογραφία), ανέφερε ότι «η έκπτωση του 15%  προστίθεται αθροιστικά στις υπόλοιπες εκπτώσεις» και ότι «παρά την πανδημία, όλα τα μαθήματα του Δημοτικού Ωδείου έγιναν διαδικτυακά και δεν χάθηκε ούτε μία ώρα, τη στιγμή μάλιστα που φέτος έχουμε περισσότερους εγγεγραμμένους μαθητές από πέρσι».
Στο Δημοτικό Ωδείο εργάζονται 52 καθηγητές μουσικής και φοιτούν 220 μαθητές, ενώ στα τμήματα χορού εργάζονται εννέα πτυχιούχοι καθηγητές, τόσο στην Επαγγελματική Σχολή όσο και στην Ερασιτεχνική Σχολή Χορού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ