Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
18.9 C
Thessaloniki
Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
spot_img

ΕΣΗΕΜ-Θ: Απαξίωσε την ΕΡΤ3 η διοίκηση της ΕΡΤ ΑΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της  ΕΣΗΕΜ-Θ εκφράζει την διαμαρτυρία του για τη μεταχείριση που επιφύλαξε η διοίκηση της ΕΡΤ ΑΕ στην ΕΡΤ3 σε ό,τι αφορά τη μετάδοση των αγώνων του Ρολάν Γκαρός.

Η απόφασή της να μεταφέρει αιφνιδιαστικά από την ΕΡΤ3 στην ΕΡΤ1 τις μεταδόσεις των ημιτελικών και του τελικού της διοργάνωσης, που είχαν τεράστιο ενδιαφέρον για το ελληνικό κοινό, φανερώνει μια απαξιωτική αντίληψη για τον σταθμό της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στη Βόρεια Ελλάδα, που δεν αναλογεί κατά κανέναν τρόπο στο έργο που αυτός επιτελεί. Προφανώς η διοίκηση της ΕΡΤ ΑΕ θεωρεί ότι ένα κανάλι με έδρα τη Θεσσαλονίκη δεν δικαιούνταν  να μεταδώσει τις μεγαλύτερες στιγμές του ελληνικού τένις, παρότι έχει αναλάβει πλέον το βάρος των αθλητικών μεταδόσεων της εταιρείας.

Η επίδειξη ηγεμονισμού της διοίκησης της ΕΡΤ ΑΕ ουσιαστικά προσβάλλει την ΕΡΤ3 και δείχνει ότι αντιμετωπίζει τον σταθμό ως Β’ κατηγορίας τμήμα στον Οργανισμό της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Η ΕΣΗΕΜ-Θ θεωρεί τελείως λανθασμένη την άποψη της διοίκησης της ΕΡΤ ΑΕ ότι η ΕΡΤ1 αποτελεί τη «ναυαρχίδα» της εταιρείας και η ΕΡΤ3 το κανάλι που διεκπεραιώνει το κομμάτι των μεταδόσεων μέχρι το σημείο που το τηλεοπτικό προϊόν δεν είναι αρκετά ελκυστικό για τη «ναυαρχίδα».

Η ΕΣΗΕΜ-Θ παγίως υπερασπίζεται την ανάγκη να ενισχυθούν ο ρόλος και η φωνή της ΕΡΤ3 σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του δημοσιογραφικού έργου με τρόπο που αναλογεί στην προσπάθεια που καταβάλλει το δυναμικό της. Οι παραπάνω ενέργειες της διοίκησης κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ