Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

2 εκατομμύρια επισκέπτες στην 52η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Καΐρου

Εκδότες, συγγραφείς, εκπρόσωποι κρατικών φορέων, σπουδαστές, μαθητές, βιβλιόφιλοι επισκέφθηκαν το Ελληνικό Περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Καΐρου που κλείνει σήμερα τις πύλες της και ανανεώνει το ραντεβού για τον Ιανουάριο του 2022, επιστρέφοντας (εκτός απροόπτου) στις  κανονικές ημερομηνίες διεξαγωγής.

Το ελληνικό παιδικό βιβλίο είχε την τιμητική του φέτος στο Κάιρο, κερδίζοντας το ενδιαφέρον των αραβόφωνων εκδοτών οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το έργο των δύο υποψηφίων για τα Διεθνή Βραβεία Άντερσεν  2022, Μαρία Παπαγιάννη (για τη συγγραφή) και Ίριδα Σαμαρτζή (για την εικονογράφηση) αλλά και τους βραβευμένους των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας. Οι επισκέπτες ενημερώθηκαν επίσης για τα ελληνικά βιβλία τα οποία έχουν εκδοθεί στην Αίγυπτο με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Μετάφρασης, για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης μέσα από λευκώματα και graphic novels, αλλά και για τη διδασκαλία ελληνικής γλώσσας στην Αίγυπτο, η οποία με μεγάλη επιτυχία οργανώνεται σε Κάιρο και Αλεξάνδρεια από το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου και το Παράρτημα του Ελληνικού ιδρύματος Πολιτισμού στην Αλεξάνδρεια (περισσότεροι από 2.500 σπουδαστές έχουν λάβει πιστοποιητικό ελληνομάθειας από το εξεταστικό κέντρο Αλεξάνδρειας).

Η ΔΕΒ Καΐρου ήταν η πρώτη φυσική έκθεση που πραγματοποιήθηκε το 2022. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η φετινή Έκθεση, τηρώντας αυστηρά μέτρα προστασίας, με ελεγχόμενη ηλεκτρονική πώληση εισιτηρίων, μείωσε αναγκαστικά τον αριθμό επισκεπτών της από 5 σε 2 εκατομμύρια, αλλά κέρδισε το στοίχημα της ασφάλειας από την μετάδοση του Covid-19.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού μετά τη ΔΕΒ Μπολόνιας η οποία έγινε αποκλειστικά ψηφιακά, προετοιμάζει την ελληνική συμμετοχή στις επόμενες εκθέσεις που είναι προγραμματισμένες να γίνουν με φυσική παρουσία: στο Πεκίνο (25-28/8) με τη συνεργασία της Πρεσβείας της Ελλάδας, στη Μόσχα (8-12/9) και στη Φρανκφούρτη (20-24/10).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ