Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
16.6 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Κάμερες στο οδικό δίκτυο της Κασσάνδρας για τον έλεγχο της κυκλοφορίας

Δίκτυο με κάμερες για τον έλεγχο της κυκλοφορίας των οχημάτων στην περιοχή της Κασσάνδρας Χαλκιδικής, σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Όπως αναφέρει ο Δήμος Κασσάνδρας, στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε  υπό τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο κ. Χρυσοχοϊδης, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη, ότι με τη λειτουργία του δικτύου καμερών θα ελέγχεται διαρκώς η κυκλοφορία των οχημάτων στον οδικό άξονα της χερσονήσου στον οποίο σημειώνονται κυκλοφοριακά προβλήματα τους καλοκαιρινούς μήνες.

«Ήρθα στην Κασσάνδρα για  να δω εκ΄ του σύνεγγυς πώς  μπορούμε να γίνουμε αποτελεσματικότεροι και να αναπληρώσουμε τις απώλειες που είχαμε πέρυσι. Είναι πολύ σημαντικό να θωρακιστούμε από τη διασπορά του κορονοϊού και να αποσοβήσουμε νέα μέτρα  που έχουν ως συνέπεια τη δυσφήμιση, τις ακυρώσεις και την οικονομική καταστροφή», τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου. Ο κ. Χρυσοχοΐδης, με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά βίας στην περιοχή, ξεκαθάρισε, επίσης, ότι δεν θα επιτρέψει να αναπτυχθούν φαινόμενα παραβατικών συμπεριφορών στην Κασσάνδρα, διαμηνύοντας ότι η περιοχή είναι πολύ καλά φυλασσόμενη.

Ακόμα, ο υπουργός, αναφερόμενος σε θέματα δασοπυρόσβεσης, τόνισε ότι παρακολουθεί και ο ίδιος τις χερσονήσους Κασσάνδρας και Σιθωνίας, όταν ο δείκτης επικινδυνότητας πρόκλησης πυρκαγιάς είναι υψηλός, ενώ υπογράμμσε ότι έχει δώσει εντολή να βρίσκεται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος, στον Άγιο Μάμα Χαλκιδικής, για άμεση επέμβαση. Εξάλλου, όπως είπε, η Χαλκιδική έχει στη διάθεση της και όλα τα εναέρια μέσα που είναι στη Θεσσαλονίκη.

Η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, ενημέρωσε τον υπουργό ότι ο δήμος θα δωρίσει στην Τροχαία ένα ραντάρ με κάμερες για να συμβάλει στον έλεγχο του κυκλοφοριακού φόρτου, μέσα στα όρια της Κασσάνδρας, ενώ  ανέπτυξε τις συνθήκες που επικρατούν σχετικά με τον τουρισμό και υπογράμμισε ότι η φετινή χρονιά είναι καλύτερη από πέρυσι, όμως σε καμία περίπτωση δεν αγγίζει τα δεδομένα του 2019.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων και πρόεδρος των Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, κ.α. εκπρόσωποι φορέων της Χαλκιδικής.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ