Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Οι υδροφόρες «σαρώνουν» τους δρόμους στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Στους δρόμους της Δ.Ε. Συκεών έχουν… ξεχυθεί οι υδροφόρες του δήμου Νεάπολης-Συκεών, βάζοντας ως στόχο από τη μια τον καθαρισμό και την απαλλαγή της ατμόσφαιρας από τα αιωρούμενα επικίνδυνα μικροσωματίδια και από την άλλη την καθαριότητα και τον δροσισμό των κατά τόπους περιοχών εν μέσω των υψηλών θερμοκρασιών του καύσωνα δημιουργώντας έτσι ένα άλλο μικροκλίμα.

Μετά τις διαδοχικές συσκέψεις του Σαββατοκύριακου μεταξύ του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη και του νέου αντιδημάρχου Καθαριότητας Θόδωρου Κυζιρίδη, το νέο σχέδιο αποκομιδής απορριμμάτων και της αναβάθμισης της καθαριότητας σε κάθε γειτονιά, από χθες τα ξημερώματα οι υδροφόρες του δήμου «σαρώνουν» όλους τους κεντρικούς άξονες των Δημοτικών Ενοτήτων, αρχής γενομένης από τη Δ.Ε. Συκεών. Δύο υδροφόρες, δουλεύοντας σε διπλή βάρδια, βρίσκονται διαρκώς σε κυκλική κίνηση πλένοντας όλους τους δρόμους, από τους οποίους στη διάρκεια της ημέρας μπορεί να διέλθουν και πάνω από δύο φορές.

Έως σήμερα το μεσημέρι τα ειδικά συνεργεία προχώρησαν στο πλύσιμο των οδών Ανδρέα Δημητρίου, Αγ. Δημητρίου, Επταπυργίου, Ρήγα Φεραίου, Καρόλου Κουν, Μελίνας Μερκούρη, Μεσολογγίου Οδ. Φωκά, Ελ. Βενιζέλου, Γρ. Λαμπράκη, κ.ά., έργο που θα συνεχισθεί με την ίδια ένταση και αύριο. Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Θόδωρος Κυζιρίδης, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, την επόμενη εβδομάδα οι υδροφόρες θα προχωρήσουν στο πλύσιμο των δρόμων των Δ.Ε. Νεάπολης, Πεύκων και Αγ. Παύλου-Ευαγγελίστριας.

«Η πρωτοβουλία αυτή, σε συνδυασμό με την τροποποίηση των δρομολογίων αποκομιδής απορριμμάτων, που πλέον γίνεται κατά τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες, έρχεται να συμβάλλει στη βελτίωση της καθαριότητας στα όρια του δήμου, στη βελτίωση του μικροκλίματος υπό τις συνθήκες του καύσωνα και στην αποφυγή κυκλοφοριακού φόρτου κατά τη διάρκεια της μέρας που προκαλούνταν πίσω από τα απορριμματοφόρα. Είμαστε σε διαρκή επιφυλακή και εγρήγορση έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε κάθε περίπτωση που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία», δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος σήμερα, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Θόδωρο Κυζιρίδη παρακολούθησε και επέβλεψε το πλύσιμο δρόμων στις Συκιές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ