Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
16.6 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Eθελοντική Αιμοδοσία από τον Δήμο Νεάπολης – Συκεών

Ξεκινά αύριο Τετάρτη 25 Αυγούστου από τη Δ.Ε. Συκεών και θα συνεχιστεί την Πέμπτη 26 Αυγούστου στη Δ.Ε. Νεάπολης η έκτακτη διήμερη εθελοντική Αιμοδοσία Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, ανταποκρινόμενος στις αγωνιώδεις εκκλήσεις των νοσοκομείων για αίμα και απευθύνοντας μαζική έκκληση στην ανθρωπιά και την αλληλεγγύη όλων για ανταπόκριση.

Mόνο με ραντεβού, και με τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ασφάλειας και προστασίας, από τις 8.30 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, τα ειδικά συνεργεία αιμοληψίας των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης θα περιμένουν τους εθελοντές και τις εθελόντριες αιμοδότες, την Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021 στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές) και την Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021 στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125).
Την ίδια ώρα, κι ενώ στον τρίτο όροφο θα πραγματοποιείται η εθελοντική αιμοδοσία, στο ισόγειο του δημοτικού καταστήματος Νεάπολης θα διενεργούνται οι προληπτικοί έλεγχοι (rapid test) από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ.

«Δεν εφησυχάζουμε. Συνεχίζουμε να προσέχουμε, αλλά συνεχίζουμε να βοηθάμε και να προσφέρουμε σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη. Δίνουμε αίμα, μυελό των οστών, αιμοπετάλια, βλαστοκύτταρα, γινόμαστε δωρητές οργάνων. Είμαστε εδώ για όσους μας χρειάζονται» σημειώνουν στο μήνυμά τους ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Παρή Γενίτσαρη, επισημαίνοντας «τις τραγικές ελλείψεις που καταγράφονται ειδικά το καλοκαίρι, με τον αριθμό των αιμοδοτών να μειώνεται, τις ανάγκες σε αίμα να αυξάνονται, τα χειρουργεία να αναβάλλονται και τους ασθενείς να αγωνιούν…».

Επειδή η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιείται μόνο με ραντεβού, καλούνται οι εθελοντές να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή προκειμένου να οριστεί η ημέρα και η ώρα προσέλευσης για κάθε αιμοδότη και αιμοδότρια.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και το Συμβουλευτικό Σταθμό Συκεών, στο τηλέφωνο 2313.313 151 & 160.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ