Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
24.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Watercolor International 5 με 150 σημαντικούς ακουαρελίστες απ’ όλο τον κόσμο

150 πολύ σημαντικοί ακουαρελίστες από όλο τον κόσμο θα εκθέσουν στη Θεσσαλονίκη το φθινόπωρο του 2021. Ο Γιώργος Πολίτης επιμελείται την πέμπτη έκδοση αυτής της Μπιενάλε Υδατογραφίας, Watercolor International 5, στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς, Λαδάδικα. 

Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 27 Σεπτεμβρίου, ώρα 7 μ.μ. και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Οκτωβρίου.

Πολλοί εξαιρετικοί καλλιτέχνες της υδατογραφίας έχουν προσκληθεί και συμμετέχουν. Η επιλογή των καλλιτεχνών έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε το κοινό να γνωρίσει τους καλύτερους, πιο επιτυχημένους σύγχρονους υδατογράφους από όλο τον κόσμο. Θα εκτεθούν διάφορες τεχνικές και προσεγγίσεις, ακόμη και διαφορετικά υδατομέσα σε χαρτί, οπότε αυτή η έκθεση παρουσιάζει ένα «μωσαϊκό» τεχνικών και απόψεων της σύγχρονης υδατογραφίας. Η Watercolor International έχει καθιερωθεί ως μια από τις κορυφαίες εκθέσεις υδατογραφίας στον κόσμο.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, θα διοργανωθούν διάφορες εκδηλώσεις, plein air, παρουσιάσεις και επιδείξεις, ώστε το κοινό να μάθει περισσότερα για τον κόσμο της ακουαρέλας.

Ο Γιώργος Πολίτης αναφέρει: «Είμαι πραγματικά χαρούμενος, καθώς αυτή η έκθεση καθιερώνεται ως μία από τις καλύτερες παγκοσμίως και προσπαθούμε να μεγαλώνει και να γίνεται ακόμα καλύτερη, χρόνο με τον χρόνο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ