Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

«Για μας κελαηδούν τα πουλιά»: Λυρική βραδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής 

Μια ξεχωριστή λυρική βραδιά με διακεκριμένους καλλιτέχνες περιλαμβάνει το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής «Πολιτιστικές Συναντήσεις Αλέκος Κοντόπουλος 2021», η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021, στις 20.30, στον ειδυλλιακό κήπο της Βιβλιοθήκης – Μουσείου.

Οι καταξιωμένοιλυρικοί ερμηνευτές Μίνα Πολυχρόνου (υψίφωνος), Αντώνης Κορωναίος (τενόρος), Μάνια Βλαχογιάννη (σοπράνο crossover) και Βασίλης Ασημακόπουλος (βαθύφωνος) θα ερμηνεύσουν Άριες και Duetti από διάσημες ιταλικέςόπερες, την Ελληνική και Βιεννέζικη Οπερέτα, τραγούδια από αριστουργήματα του Μουσικού Θεάτρου και της Μεγάλης Οθόνηςαλλά και πολυαγαπημένες μελωδίες της Παλιάς Αθήνας, συνθέτοντας ένα μουσικό ταξίδι στο χρόνο, γεμάτο δυναμισμό και ευαισθησία με τίτλο «Για μας κελαηδούν τα πουλιά».

Τους λυρικούς καλλιτέχνες συνοδεύει στο πιάνο ο Σπύρος Σουλαδάκης.

Την επιμέλεια της μουσικής βραδιάς καθώς και τα κείμενα υπογράφει ησοπράνο και μουσικόςΜάνια Βλαχογιάννη, Ειδική Σύμβουλος του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Βασίλη Ζορμπά σε θέματα Πολιτισμού.

Στον ίδιο χώρο, κατά τη διάρκεια των 10ήμερων πολιτιστικών εκδηλώσεων και μέχρι τον Μάρτιο του 2022,θα φιλοξενηθεί μία πρωτότυπηεικαστική έκθεση σχεδίων & εικονογραφήσεων του ζωγράφου και δωρητή Αλέκου Κοντόπουλου εμπνευσμένη απότο 1821, η οποία ψηφιοποιήθηκε και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό με τίτλο «Ο Αλέκος Κοντόπουλος και το 1821».

Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής – Μουσείο Αλ. Κοντόπουλου θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο με τηλεφωνική κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 210 – 6395335.

Ώρα έναρξης: 20.30

Κήπος Βιβλιοθήκης – Μουσείου Κοντόπουλου 13

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ