Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
16.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Θεατρικά εργαστήρια ενηλίκων και παιδικό εργαστήρι στο Θέατρο Αμαλία

Σε μία νέα εποχή μπαίνει το Θέατρο Αμαλία για τη θεατρική περίοδο 2021-2022. Το ιστορικό θέατρο της Θεσσαλονίκης ανοίγει και πάλι της πύλες του μετά την πρωτόγνωρη εποχή της πανδημίας, ξεκινώντας τη δημιουργία ενός ετήσιου θεατρικού εργαστηρίου υπό την επίβλεψη του ταλαντούχου σκηνοθέτη Στέλιου Βραχνή. Θα περιλαμβάνει μαθήματα υποκριτικής, ορθοφωνίας, κινησιολογίας, δραματολογίας, ιστορίας του θεάτρου, όπως και extra σεμινάρια υποκριτικής από καταξιωμένους δημιουργούς της κεντρικής σκηνής μία φορά το μήνα.

Φέτος αντικείμενο έρευνας αποτελεί η τραγωδία «Άμλετ» του William Shakespeare, και με αφορμή αυτή, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν σε βάθος, ένα από τα σπουδαιότερα κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας και να «δουλέψουν» τη σχέση τους με τον λόγο, το σώμα τον άλλο. Στόχο αποτελεί το ανέβασμα του έργου στη σκηνή του Θεάτρου «ΑΜΑΛΙΑ» τον Ιούνιο του 2022 σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή.

«Τίποτα δεν μπορεί να είναι βαθειά επιδραστικό, ωφέλιμο και τελικά αποκαλυπτικό εάν δεν υπάρχει στόχος, ακρίβεια και συγκεκριμένο αντικείμενο μελέτης. Ο εχθρός της τέχνης είναι η προχειρότητα και η ρηχότητα. Η τέχνη του θεάτρου είναι η τέχνη του ηθοποιού και για αυτό το εργαστήρι “Πρόταση” επικεντρώνεται σε αυτόν και μόνο. Η επιλογή της τραγωδίας του Άμλετ έγινε διότι μέσα σ’ αυτήν ενυπάρχουν πολλές βασικές αρχές της υποκριτικής και της στάσης του ηθοποιού απέναντι στα πράγματα. Ο ηθοποιός και η ύπαρξη. Ο ηθοποιός και η τεχνική. Ο ηθοποιός ως ον ευάλωτο. Ο ηθοποιός και το ανθρώπινο. Ο ηθοποιός και η γνώση. Ο ηθοποιός και η εμπειρία. Ο ηθοποιός ως πάσχον σώμα. Ο ηθοποιός ως αγγελιαφόρος του δραματικού προσώπου. Το σώμα μέσα στον χώρο και τον χρόνο. Ο τελετουργικός ηθοποιός. Ο ηθοποιός του εδώ και του τώρα»  (Στέλιος Βραχνής)

Υπεύθυνος εργαστηρίου – υποκριτική:
Στέλιος Βραχνής (σκηνοθέτης, ιδρυτής ομάδα Θέατρο Πρόταση)
Ορθοφωνία:
Γιούλη Ζέττα (καθηγήτρια μονωδίας – φωνητικής – ορθοφωνίας)
Κινησιολογία:
Μέλπω Βασιλικού (MD χορογράφος, κινησιολόγος)
Ιστορία Θεάτρου – δραματολογία:
Δήμητρα Μήττα (δραματολόγος, φιλόλογος, συγγραφέας)

Πληροφορίες:

Έναρξη εργαστηρίου: Σάββατο 23 Οκτωβρίου
Συχνότητα:
Κάθε Σάββατο (15:00 με 19:00) / Extra Σεμινάρια τελευταία Κυριακή του μήνα (11.00 με 13.00)
Κόστος συμμετοχής: 75 ευρώ μήνα

Κόστος Εγγραφής: 100 ευρώ (Αφορά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο 2021)

 

– Τα θεατρικά εργαστήρια ενηλίκων του Θεάτρου ΑΜΑΛΙΑ απευθύνεται σε φοιτητές- σπουδαστές σχολών θεάτρου, επαγγελματίες ηθοποιούς αλλά και σε ανθρώπους που αγαπούν την τέχνη της υποκριτικής.

-Οι ενδιαφερόμενοι στέλνουν το βιογραφικό τους στο mail: theatroamalia@gmail.com
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 231 084 2509, 6934053441, 6970623600

– Όσοι θα συμμετέχουν στο εργαστήρι δικαιούνται δωρεάν πρόσβαση σε παραγωγές του Θεάτρου Αμαλία και έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν πρόβες των θεατρικών σχημάτων στο θέατρο.

 

ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ 

Με όχημά μας τη φαντασία, τη δημιουργικότητα, το παιχνίδι και τη διασκέδαση ξεκινάμε το θεατρικό μας εργαστήρι στο θέατρο Αμαλία. Για παιδιά από 7-12 ετών, κάθε Σάββατο 11-13:00 , τα παιδιά θα έρχονται σε επαφή με έναν αλλιώτικο κόσμο, που θα τα βοηθάει να βρούνε τη θέση τους μέσα στον πραγματικό.

Μέσα από τη μίμηση, την κίνηση, τη μουσική και το θέατρο, τα παιδιά εκφράζονται και επικοινωνούν. Ενισχύουν τη φαντασία τους, μαθαίνουν να εκφράζουν αλλά και να ελέγχουν τα συναισθήματά τους, και το πιο σπουδαίο, μαθαίνουν να ζουν σε μια ομάδα και να σέβονται τα μέλη που την αποτελούν, ενισχύοντας έτσι τις ικανότητες τους για συνεργασία και επικοινωνία, και με τον καιρό να φτάσουν να εμπιστεύονται τις ικανότητες και τις δυνάμεις τους.

Στα μαθήματά μας, τα παιδιά θα παίξουν παιχνίδια ρυθμού, κινητικής έκφρασης, , μουσικοκινητικής, ενεργοποίησης δυναμικών εικόνων, θα αυτοσχεδιάσουν, θα δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες, θα μπούνε στον θαυμαστό κόσμο των παραμυθιών και των μύθων, ενώ θα δουλέψουν και τη χρήση αντικειμένων για τη δημιουργία ρόλων και σκηνικών. Στο τέλος της χρονιάς θα συμμετέχουν σε παράσταση στη σκηνή του θεάτρου Αμαλία.

Με μέσο έκφρασης και επικοινωνίας το σώμα, το μυαλό και τη σκέψη ξεκινάμε 23 Οκτωβρίου, και σας καλούμε να γίνεται συνοδοιπόροι μας. Άλλωστε, όπως έγραψε και ο Σαίξπηρ στο έργο του “Όπως σας αρέσει” , όλος ο κόσμος είναι μια σκηνή.

 

Υπεύθυνες προγράμματος:

Κασιούμη Αλεξάνδρα, ηθοποιός –σκηνοθέτης

Καράνταη Νικολέτα, Ηθοποιός – Σκηνοθέτης, Καθηγήτρια υποκριτικής – αγωγής του λόγου, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού

 

Πληροφορίες

 

Έναρξη εργαστηρίου: Σάββατο 23 Οκτωβρίου
Συχνότητα: Κάθε Σάββατο (11:00 με 13:00)

Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ /μήνα

Κόστος Εγγραφής: 75 ευρώ (Αφορά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο 2021)

 

Επικοινωνία: Τηλέφωνο Θεάτρου Αμαλία, 2310842509 (10.30-14.30 & 17.30-21.30) και στο email: theatroamalia@gmail.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ