Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
21.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Νέα πασαρέλα από τον Σύλλογο “Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας”

Ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας» στo πλαίσιo των δράσεων για την ευαισθητοποίηση των πολιτών διοργανώνει για 7η χρονιά στη Νέα Παραλία μία δράση για την ανακύκλωση, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και σε συνεργασία με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Μια πρωτότυπη «πασαρέλα» θα στηθεί και φέτος στον υπαίθριο χώρο ανάμεσα στο Μέγαρο Μουσικής και στο Συνεδριακό Κέντρο Μ2 την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021 στις 20:30.  Ο χώρος είναι περιφραγμένος με ελεγχόμενη είσοδο και εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις που τίθενται λόγω Covid 19.

Η διοργάνωση γίνεται με την οικονομική ενίσχυση της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης

Συμμετέχουν: Γιάννα Πώλα και Βασιλική Αποστολίδου, Ράνια Αφεντούλη, Σοφία Βυζοβίτη με την ομάδα “Prêt a Plier”, Σοφία Γεωργιάδου, Νίκος Γλαβίνας, Νίκος Καραγιαννίδης, Μπερνάρ Κουόμο, Βασιλική Μικρού, Άννα Μηλώση, Σοφία Μπομπορίδου, Νικολέτα Τσικώτη, Αγγελική Ταλιαδούρου, Κρίστυ Αργυροπούλου, Γεωργία Σταυρίδου, Ειρήνη Μητούδη, Νίκος Ιγνατιάδης, Μαριάννα Βυθούλκα, Κατερίνα Σολομού.

Όπως περιγράφουν οι διοργανωτές:

Σε μία εποχή που τα ταξίδια σχεδόν απαγορεύτηκαν, ξεκινήσαμε το δικό μας ταξίδι,  ένα  δημιουργικό ταξίδι με βαλίτσες γεμάτες με υλικά που είχαν άλλο προορισμό, τον τελικό. Δίνουμε μία 2η ευκαιρία σε υλικά πριν ξεκινήσουν το ταξίδι χωρίς επιστροφή. Με οδηγό μας το ταξίδι, επαναξιολογούμε, συλλέγουμε, σχεδιάζουμε, συναρμολογούμε και κάνουμε δημιουργίες τις εμπειρίες και τις αναμνήσεις μας. Επιλέξαμε  το δικό μας ταξίδι από το δοχείο της ζωής μας, από τις εμπειρίες μας αλλά και τις αναγνώσεις μας, ένα ταξίδι πραγματικό ή φανταστικό, ένα ταξίδι με δυνατά συναισθήματα που γίνεται δημιουργία, που αφηγείται το παρόν, το παρελθόν και γιατί όχι και το μέλλον.

Το ταξίδι της Κορώνειας βάζει πάνω από όλα την προστασία του περιβάλλοντος και οι περιπέτειες της αγαπημένης λίμνης γίνονται αφορμή για υπέροχες δημιουργίες. Οι άδειες συσκευασίες τροφής της Μπλάνκα και της Βέρντε γίνονται αφορμή για ένα χρυσό ταξίδι στην Ιερουσαλήμ. Κάποια ταξίδια είναι σε μακρινές Ηπείρους, στην Αφρική, στη Λατινική Αμερική, κάποια άλλα αναφέρονται στον πλανήτη μας. Υπάρχουν και τα ταξίδια εποχών, η Βικτωριανή Αγγλία δίνει το παρόν, το Παρίσι του ΄50 όπως και το Bauhaus που γίνεται αφορμή για ταξίδι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ