Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας συμπαρίσταται στους πυρόπληκτους

Δώδεκα κούτες με σχολικά είδη συγκεντρώθηκαν μέσα σε λίγες ημέρες από τα μέλη της κοινότητας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, για να αποσταλούν σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Ευβοίας, έπειτα από πρωτοβουλία του Διεθνούς Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη» (iRoDi). Ταυτόχρονα, φοιτητές του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης συμμετέχουν σε εκδήλωση που διοργανώνει μεθαύριο Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, κατά την οποία θα γίνει συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας για τους πυρόπληκτους.

Ειδικότερα, από τις 23 Αυγούστου μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου οι συνεργάτες του Διεθνούς Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη» (iRoDi), με επικεφαλής την αναπληρώτρια καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής Λευκοθέα Καρτασίδου συγκέντρωσαν περισσότερα από 500 τετράδια, δεκάδες σχολικές τσάντες, μολύβια, μαρκαδόρους, γεωμετρικά όργανα, φαγητοδοχεία, παγουράκια κ.λπ. για τους μαθητές και τις μαθήτριες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Ευβοίας. Τα σχολικά είδη προσέφεραν τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, ως ελάχιστη συνεισφορά προς τους πυρόπληκτους μαθητές, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Όπως επισημαίνει η κ. Καρτασίδου, «η συμμετοχή ήταν πολύ ικανοποιητική, δεδομένου ότι η πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο κατά την οποία δεν είχαν επιστρέψει όλοι από τις θερινές άδειες και φυσικά οι φοιτητές δεν βρίσκονται ακόμη με φυσική παρουσία στο Πανεπιστήμιο. Η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ θέλει να ευχαριστήσει όσους και όσες συνέδραμαν με την προσφορά τους. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στη συνεισφορά της Αttica BANK  και του βιβλιοπωλείου La petite Librairie. Ευχαριστούμε, επίσης, τον Σύλλογο Νηπιαγωγών και Δασκάλων Χαλκίδας, που θα αναλάβει τη διανομή των σχολικών ειδών στις μαθήτριες και στους μαθητές των πυρόπληκτων χωριών».

Επιπλέον, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης «Καλοκαίρι στο Μέγαρο – Ρεσιτάλ Νέων Καλλιτεχνών», φοιτητές του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης θα συμμετάσχουν στο ρεσιτάλ, που θα δοθεί μεθαύριο Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ, στο αίθριο της αίθουσας Μωρίς Σαλτιέλ Μ2, με ταυτόχρονη συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας για τους πυρόπληκτους.

Πρόκειται για τους Δημήτριο Μέξη μεταπτυχιακό φοιτητή ειδίκευσης πιάνου στην τάξη του καθηγητή Ούβε Μάτσκε, Στέλλα Φούρλα μεταπτυχιακή φοιτήτρια ειδίκευσης σαξόφωνου στην τάξη του καθηγητή Αθανάσιου Ζέρβα, Θεόδωρο Θεοδωρούδη φοιτητή ειδίκευσης κιθάρας στο τρίτο έτος σπουδών στην τάξη της αναπληρώτριας καθηγήτριας Έλενας Παπανδρέου, Χρυσόστομο Σακελλαρόπουλο αριστούχο τελειόφοιτο κρουστών (2021) της τάξης του καθηγητή Αναστάσιου Βασιλειάδη, Δήμητρα Κωστίκα αριστούχα δευτεροετή και Ραφαηλία – Ειρήνη Κόντου τριτοετή φοιτήτρια ειδίκευσης φλάουτου στην τάξη της καθηγήτριας Κατερίνας Τσεντς, Ελπίδα Τσάμη αριστούχα απόφοιτη (Ιούνιος 2021) ειδίκευσης διεύθυνσης χορωδίας στην τάξη της Μαρία-Έμμας Μελιγκοπούλου, καθώς και Ναταλία Γιαννάκη. φοιτήτρια ειδίκευσης πιάνου στο τρίτο έτος σπουδών στην τάξη του καθηγητή Ούβε Μάτσκε.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του ΟΜΜΘ: http://www.tch.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=3&tcheid=2717

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Μέρος από τα σχολικά είδη που συλλέχθηκαν για τους μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  πυρόπληκτων χωριών του νομού Ευβοίας, από τα μέλη της κοινότητας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ