Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Αποκαταστάθηκε η ξύλινη πεζογέφυρα στο φράγμα Θέρμης

Στη διάθεση του κοινού, το οποίο επισκέπτεται στο Φράγμα της Θέρμης τέθηκε εκ νέου η ξύλινη πεζογέφυρα η οποία το προηγούμενο διάστημα είχε τεθεί εκτός λειτουργίας εξ αιτίας φθορών που είχε υποστεί από την πάροδο του χρόνου. Οι εργασίες αποκατάστασης της πεζογέφυρας ολοκληρώθηκαν με μέριμνα της Αντιδημαρχίας Συντήρησης και Αυτεπιστασίας του δήμου.

 

Οι φθορές στην πεζογέφυρα είχαν εντοπιστεί σε ορισμένα σημεία στο ξύλινο δάπεδο, γεγονός που δημιουργούσε κινδύνους για όσους τη χρησιμοποιούσαν. Για το λόγο αυτό η αρμόδια αντιδημαρχία αναγκάστηκε να τη θέση εκτός χρήσης λόγω επικινδυνότητας. Ειδικότερα, μόλις εντοπίστηκαν τα προβλήματα και διαπιστώθηκε η επικινδυνότητα της πεζογέφυρας, οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν στον αποκλεισμό της τοποθετώντας ειδικές κορδέλες. Παράλληλα, ξεκίνησαν όλες τις διαδικασίες για την άμεση αποκατάστασή της. Τις εργασίες έκαναν οι ξυλουργοί του δήμου, αφού είχε προηγηθεί η προμήθεια όλων των απαραίτητων υλικών για την αποκατάσταση των φθορών στο ξύλινο δάπεδο.

 

Σε δηλώσεις του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Μουστάκας αναφέρει ότι “το Τμήμα Συντήρησης και Αυτεπιστασίας της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Θέρμης, εντόπισε και κατέγραψε άμεσα όλες τις φθορές στο ξύλινο μονοπάτι του Φράγματος και προχώρησε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, στοχευμένα, αξιοποιώντας τους ξυλουργούς του δήμου μας, στην αποκατάστασή τους. Θέλω να ευχαριστήσω, κατ’ αρχάς τους συμπολίτες μας οι οποίοι έδειξαν κατανόηση κατά το διάστημα των εργασιών, αλλά και τους συνεργάτες μας στο δήμο οι οποίοι εργάστηκαν εντατικά ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η ξύλινη γέφυρα και να παραδοθεί προς ασφαλή χρήση στους εκατοντάδες που επισκέπτονται καθημερινά το Φράγμα Θέρμης. Πλέον η διέλευση από την ξύλινη πεζογέφυρα μπορεί να γίνεται και πάλι απρόσκοπτα και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια”.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ