Φεστιβάλ Ρυζιού στους χώρους της ΔΕΘ

Φεστιβάλ Ρυζιού στους χώρους της ΔΕΘ

Φεστιβάλ Ρυζιού διοργανώνεται το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 21.00 μ.μ.,  εντός του εκθεσιακού συγκροτήματος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στον εξωτερικό χώρο μεταξύ των περιπτέρων 10 και 13.

Διακεκριμένοι Σεφ και εκπρόσωποι της Αγροτικής Εταιρικής Σύμπραξης Θεσσαλονίκης (ΕΑΣΘ) και του Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia (CRAV) από την Ισπανία θα μοιραστούν μαζί με τους επισκέπτες το πάθος τους για το ρύζι, θα ετοιμάσουν συνταγές με βάση το ευρωπαϊκό ρύζι που παράγεται στην Ελλάδα και στην Ισπανία, και θα ενημερώσουν για την ποιότητα, τη βιωσιμότητα και την ασφάλειά του. (Η εκδήλωση διοργανώνεται σύμφωνα με το πρωτόκολλο λειτουργίας της 85ης ΔΕΘ σχετικά με την Covid-19 (shorturl.at/tG357)).

Το Φεστιβάλ Ρυζιού πραγματοποιείται στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος EU RICE, το οποίο υλοποιείται από την Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης (ΕΑΣΘ) και το Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia (Ρυθμιστική Αρχή του ρυζιού ΠΟΠ Βαλένθια) με στόχο να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τους καταναλωτές και τους παραγωγούς ότι το ρύζι που παράγεται στην Ευρώπη είναι ένα προϊόν ασφαλές, το οποίο καλλιεργείται τηρώντας τους αυστηρούς Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς. Οργανισμός εκτέλεσης του Προγράμματος είναι η εταιρία NOVACERT.

Στόχος του προγράμματος EU RICE είναι η ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού μέσα από μια σειρά αλληλοσυμπληρούμενων ενεργειών προβολής και ενημέρωσης, ώστε να πείσει τον καταναλωτή να συμπεριλάβει στη διατροφή του το ρύζι που παράγεται στην Ευρώπη.

Περισσότερες πληροφορίες για το EU RICE υπάρχουν στην ιστοσελίδα του προγράμματος: www.sustainablerice.eu.