Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
16.6 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Οι ομάδες παιχνιδιού και τέχνης στο Hehe στην Πυλαία

Το Hehe Art, Play & Therapy σας περιμένει και αυτό το φθινόπωρο, για 11η συνεχή χρονιά, στον ειδικά εξοπλισμένο χώρο του στην Κώστα Βάρναλη 54, στην Πυλαία.

“Ο χώρος μας θα σας υποδεχτεί με παιδαγωγούς κατάλληλα εκπαιδευμένους να οδηγήσουν τα παιδιά στο πιο ανέμελο, δημιουργικό, αισθητηριακό παιχνίδι, αλλά και να φέρουν τους ενήλικους σε επαφή μεποιοτικά αισθητηριακά υλικά,σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον σεβασμού, αποδοχής και ενσυναίσθησης”, αναφέρουν οι υπεύθυνοι και εξηγούν:

 

Οι ομάδες στον χώρο του Hehe

Οι ομάδες μας απευθύνονται σε ανθρώπους όλων των ηλικιών και όλων των ικανοτήτων, από παιδιά 9 μηνών μέχρι και ενήλικες.

Ο χώρος μας βρίσκεται σε μια όμορφη γειτονιά, με πολύ εύκολο πάρκινγκ! Είναι μεγάλος και άνετος, αφιερωμένος στα messy παιχνίδια μας, ώστε να μπορούμε να παρέχουμε σε παιδιά και γονείς την απαραίτητη ελευθερία κίνησης και έκφρασης.

Οι συναντήσεις μας πραγματοποιούνται τόσο στον εσωτερικό, όσο και στον εξωτερικό χώρο του Hehe, όσο βέβαια το επιτρέπει ο καιρός. Ο αριθμός των παιδιών είναι ο κατάλληλος ώστε να μπορούμε να κρατάμε τις αποστάσεις, αλλά και να παίζουμε παρέα με άλλους ανθρώπους!

Στις ομάδες μας μπορείτε να βρίσκετε την αναπτυξιακή ψυχολόγο Ελένη Οικονομίδου, η οποία κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού χαίρεται πάντα να μοιράζεται τις γνώσεις και την εμπειρία της γύρω από την ανάπτυξη των παιδιών. Μη διστάσετε να της απευθύνετε οποιονδήποτε προβληματισμό σας!

 

Πρόγραμμα Φθινοπώρου

Οι συναντήσεις μας ξεκινάνε την Τρίτη 14/09.

 

Δευτέρα             MindfulClay (κεραμική)                 (ενήλικοι)


Τρίτη
18:00-19:00        
Sensory & Montessori Play            (9 – 24 μηνών)
19:10-20:10        
Messy & Clay Play                           (1.5 – 6 ετών)


Τετάρτη
11:30-12:30        
Messy & Clay Play                           (1,5 – 4 ετών)
18:00-19:00        
Messy & Clay Play                           (1,5 – 6 ετών)
19:10-20:10        
Messy & Clay Play                           (1.5 – 6 ετών)


Πέμπτη
18:00-19:00        
Messy & Sensory Play                    (1 – 3 ετών)
19:10-20:10        
Messy & Clay Play                           (1.5 – 6 ετών)


Παρασκευή
19:10-20:30        
Clay&MessyPlay (κεραμική)        (4 – 12 ετών)


Σάββατο
11:00-12:00        
Mixed Age Messy Play                     (2-99 ετών)

 

 

Οι ομάδες που θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο του 2021:

 

  1. Sensory&MontessoriPlay (9 – 24 μηνών)

Tα παιδιά θα βρίσκουν ένα περιβάλλον που θα ενθαρρύνει το ελεύθερο παιχνίδι με τα αισθητηριακά υλικά των treasurebaskets, με ξύλινα παιχνίδια εμπνευσμένα από τη φιλοσοφία Montessori, καθώς και όργανα γυμναστικής τύπου Pikler. Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη με την παιδοψυχολόγο του χώρου.

  1. Messy&SensoryPlay (1-3 ετών)

Τα παιδιά θα βρίσκουν ένα περιβάλλον με πληθώρα υλικών, κάποια που λερώνουν και κάποια όχι και τόσο. Κατάλληλο για όλα τα παιδιά, ιδανικό για εκείνα που μπορεί να έχουν δισταγμό με το λέρωμα ήέχουν αισθητηριακές ευαισθησίες, ή χρειάζονται παραπάνω χρόνο να εξοικειωθούν με πιο έντονες υφές. Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν ανοχή στα παιχνίδια που λερώνουν και να παίξουν οι ίδιοι σαν μικρά παιδιά!

  1. Messy & Clay Play (1,5 – 6 ετών)

Πρόκειται για τις γνωστές messy ομάδες μας, όπου παιδιά και γονείς έχουν την ευκαιρία να παίξουν με υλικά που λίγο-πολύ λερώνουν, όπως χρώματα, αλεύρια, άμμο, χώμα ή νερό. Συγχρόνως, η πρόσβαση σε μεγάλους όγκους ελληνικού φυσικού πηλού εξαιρετικής ποιότητας προσφέρει τη δυνατότητα να εξερευνούν σε βάθος το μαγικό αυτό υλικό, που μας επιτρέπει να δημιουργούμε κόσμους, μας ωθεί να ασκούμε το σώμα και το μυαλό με τον πιο αυθόρμητο τρόπο, μας βοηθάει να μαθαίνουμε και να αναπτυσσόμαστε!

  1. Clay & Messy Play (4 – 12 ετών)

Στις συναντήσεις αυτές για λίγο μεγαλύτερα παιδιά, δίνουμε έμφαση στο παιχνίδι με φυσικό πηλό, διατηρώντας τη messy φιλοσοφία μας. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την τέχνη της γλυπτικής και της κεραμικής, να εκφραστούν και να εκτονωθούν, να μάθουν ότι τα χέρια τους έχουν δύναμη να δημιουργούν πρωτότυπα έργα, να καλλιεργήσουν ομαδικότητα και αυτοπεποίθηση.

  1. Mixed Age Messy Play (2 – 99 ετών)

Οι messy ομάδες του Σαββατοκύριακου, για όλες τις ηλικίες μαζί, με μεμονωμένη συνδρομή! Σε κλίμα αποδοχής, ενθάρρυνσης και σεβασμού, συνυπάρχουν αρμονικά όλες οι ηλικίες, μικρά ή μεγαλύτερα παιδιά, μαμάδες και μπαμπάδες, μέχρι παππούδες και γιαγιάδες. Η ιδανική ευκαιρία για τους ενήλικους να παίξουν με τα παιδιά ανέμελα, να συνδεθούν μαζί τους, να λερώσουν και να λερωθούν δημιουργώντας και διασκεδάζοντας, είτε απλά να παρακολουθήσουν τα παιδιά στο πιο φυσικό και ελεύθερο παιχνίδι, τόσο απαραίτητο για την ανάπτυξή τους!

  1. Mind ful Clay (ενήλικες)

Στις εβδομαδιαίες αυτές ομάδες θα ανακαλύψουμε τη μαγεία του φυσικού πηλού, σε μια διαδικασία ενδοσκόπησης και αναζήτησης, καθώς θα αφουγκραζόμαστε την εσωτερική μας φωνή, συντονίζοντας και ελέγχοντας την αναπνοή μας. Καθώς το σώμα μας θα δίνεται στην προσπάθεια για το “κεντράρισμα” του πηλού πάνω στον τροχό, θα αφοσιωθούμε στη στιγμή, μαθαίνοντας συγχρόνως βασικές αρχές της κεραμικής και της πηλογλυπτικής.

  1. Messy Play, the Adult Way (ενήλικες)

Μια Κυριακή τον μήνα θα οργανώνουμε ομάδα αισθητηριακού παιχνιδιού μόνο για ενήλικες, που θα προσφέρει στο κάθε άτομο τη δυνατότητα να εξερευνήσει σε βάθος βασικά υλικά του messy play, να έρθει κοντά σε έναν πιο ανέμελο τρόπο διαχείρισης των καλλιτεχνικών και φυσικών υλικών και να θυμηθεί πόσο χρήσιμο είναι το μη ανταγωνιστικό παιχνίδι, για όλες τις ηλικίες!

Τις πρωινές ώρες των καθημερινών ο χώρος θα διατίθεται σε σχολεία για Messy&ClayPlay.

Τα Σαββατοκύριακα θα πραγματοποιούνται οι Mixed Age Messy Play ομάδες μας, οι οποίες θα ανακοινώνονται στη σελίδα μας στο fb HeheMessyPlay, Art & Therapy.

Τα Σαββατοκύριακα μπορείτε επίσης να “κλείνετε” τον χώρο για προσωπική σας χρήση, για συναντήσεις ομάδων παιδιών ή πάρτι.

Κόστος συμμετοχής

  • Για τις ομάδες Sensory & Montessori Play, Messy & Sensory Play, Messy & Clay Play, Clay & Messy Play:
    • Για τη συμμετοχή ενός παιδιού & γονιούσε μια ομάδα την εβδομάδα, το κόστος είναι 45€ ο μήνας (70€ αν πρόκειται για δύο αδέρφια).
    • Για τη συμμετοχή ενός παιδιού & γονιού σεδύο ομάδες την εβδομάδα, το κόστος είναι 70€ ο μήνας (110€ αν πρόκειται για δύο αδέρφια).
    • Σε περίπτωση που υπάρχει χώρος σε κάποια ομάδα θα μπορείτε να μας επισκεφτείτε για μεμονωμένη συνάντηση. Σε αυτή την περίπτωση τοκόστος της μεμονωμένης συμμετοχής είναι 12€ για ένα παιδί/γονιό και 18€ για τα δύο αδέρφια.
  • Για την ομάδα Mixed Age Messy Play: 12€ το ένα παιδί, 18€ τα δύο αδέρφια.
  • Για την ομάδα ενηλίκων Mind ful Clay: 70€ για τις 4 συναντήσεις του μήνα.
  • Για την ομάδα ενηλίκων Messy Play, the Adult Way: 15€ η μεμονωμένη συνάντηση.

Εγγραφές / Κρατήσεις

Για να πραγματοποιήσετε εγγραφή σε κάποια ομάδα χρειάζεται: 

  • να συμπληρώσετε την αίτηση που θα βρείτε εδώ.
  • να σας ενημερώσουμε σχετικά με το αν υπάρχουν θέσεις για την ομάδα που επιλέξατε.
  • να προπληρώσετε τον μήνα, είτε μέσω τράπεζας στα στοιχεία που μπορείτε να βρείτε μέσα στην αίτηση, είτε περνώντας από το Hehe.

Με αυτό τον τρόπο θα είναι πιο εφικτό να διασφαλίσουμε πως θα τηρηθεί ο σωστός αριθμός ατόμων στο χώρο!

Αν δενεπιθυμείτε να εγγραφείτε σε κάποιο μηνιαίο πρόγραμμα, μπορείτε να έρχεστε στις συναντήσεις “MixedAgeMessyPlay”, όπου μπορείτε να πληρώνετε την κάθε μεμονωμένη συνάντηση.

Δείτε πιο αναλυτικές πληροφορίες για τις ομάδες μας και την φιλοσοφία μας γύρω από το αισθητηριακό παιχνίδι εδώ:

https://hehe-messyplay.gr/oi-omades-paihnidiou-kai-tehnis-sto-hehe/

 

Hehe – Messy Art, Play & Therapy
Κώστα Βάρναλη 54, Πυλαία
Τηλ: 2310 911941
E-mail:
messyplayhehe@gmail.com
Facebook:
https://www.facebook.com/hehe.art
Website:
hehe-messyplay.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ