Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
24.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Θέατρο Αυλαία: Πρόγραμμα παραστάσεων Οκτωβρίου

Το πρόγραμμα παραστάσεων Οκτωβρίου ανακοίνωσε το Θέατρο Αυλαία (Τσιμισκή 136, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310230013, info@avlaiatheatre.gr). Οι παραστάσεις που ανεβαίνουν, είναι:

 

ΤΖΟΡΝΤΑΝΟ σπαρακτικός μονόλογος «Τζόρνταν» των Άννα Ρέϋνολντς και Μόιρα Μπουφίνι, που μετέφρασε ο Μάριος Πλωρίτης, με την Μαρία Κορινθίου να  υποδύεται την τραγική ηρωίδα Σίρλεϋ Τζόουνς, υπό την σκηνοθετική μπαγκέτα του Γιάννη Αϊβάζη. Μια ιστορία που αποκάλυψε η ίδια η Σίρλεϋ, όσο καιρό ήταν κρατούμενη στη φυλακή, στη συγκρατούμενη της Άννα Ρέϋνολντς, τη μία από τις δυο συγγραφείς.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Συγγραφείς : Άννα Ρέϋνολντςκαι ΜόιραΜπουφίνι

Μετάφραση: Μάριος Πλωρίτης

Σκηνοθεσία: Γιάννης Αϊβάζης

Ερμηνεία: Μαρία Κορινθίου (Σίρλεϋ Τζόουνς)

Φωτισμοί: Νίκος Βούλγαρης

Σκηνικά: Μαρία Φιλίππου

Μουσική Σύνθεση: Δημήτρης Ίσαρης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Φρίγκας

Φωτογράφος: Παναγιώτης Μαλλιάρης

Μακιγιάζ ειδικών εφέ: Γιώργος Αλαχούζος – ΡούληςΑλαχούζος

Μακιγιάζ: Άρης Βερέμης

HairStylist: Στάθης Λίτσας

Βίντεο – Μοντάζ: Νικόλας Μακρής

Διεύθυνση Παραγωγής: Αλεξάνδρα Ευστρατιάδη

Παραγωγή: Alhambra Art Theatre Productions- Aikor Productions

 

Περισσότερες πληροφορίες >>εδώ

Ημερομηνίες παραστάσεων: 24-25-26 Σεπτεμβρίου & 1-2-3 Οκτωβρίου 2021

 

 

Stand Up Comedy

 

ΣπήλιοςΦλώρος & Θοδωρής Αδαμάκος (openingact), Τρίτη 5 Οκτωβρίου. Ο Σπήλιος Φλώρος στην πρώτη του σόλο περιοδεία, έρχεται στην πόλη σας, μαζί με το Θοδωρή Αδαμάκο ως openingact, για ένα κωμικό σετ 75′ που δεν χάνεται!

Περισσότερες πληροφορίες >>εδώ

Παράσταση: Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

 

 

«Οι Α.Υ.Τ.Ο.Ι. που θα αλλάξουν τον κόσμο», είναι μια νέα κωμωδία του Αντώνη Καλομοιράκη που θα παρουσιάζεται κάθε Τετάρτη το φετινό χειμώνα 2021 στο ALHAMBRA ART THEATRE. Η παράσταση ξεκινάει δυναμικά από τη Θεσσαλονίκη στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ για 8 παραστάσεις στις 7-8-9-10 & 21-22-23-24 Οκτωβρίου. Πέντε νέοι ηθοποιοί ενώνουν το πάζλ μιας ξεκαρδιστικής κωμωδίας, που θα μείνει σε όλους αξέχαστη.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σενάριο: Αντώνης Καλομοιράκης

Σκηνοθεσία: Αντώνης Καλομοιράκης

Πρωταγωνιστούν: Αντώνης Καλομοιράκης, Τερέζα Καζιτόρη, Χρήστος Ματσιαρόκος, Νικόλας Παπαδάκης, Ειρήνη Ιερωνυμάκη

Σκηνικά: Λαμπρινή Καρδαρά

Φωτισμοί: Βλάσσης Θεοδωρίδης

Χορογραφίες: Τερέζα Καζιτόρη

Μουσική επιμέλεια: ArsArtis

Διεύθυνση Παραγωγής: Αλεξάνδρα Ευστρατιάδη

Παραγωγή: ALHAMBRAARTTHEATREPRODUCTIONS

 

Περισσότερες πληροφορίες >>εδώ

Παραστάσεις: 7 – 10 & 21 – 24 Οκτωβρίου 2021

Μια παρέμβαση, του Μάικ Μπάρλεττ, σε σκηνοθεσία Χάρη Θώμου.

Περισσότερες πληροφορίες >>εδώ

Παραστάσεις:11& 12 Οκτωβρίου 2021

 

 

Stand Up Comedy

Στο Μπλέντερ, Ήρα Κατσούδα + Θανάσης Σαμαράς, στις 13 & 14 Οκτωβρίου 2021. Η Ήρα Κατσούδα και ο Θανάσης Σαμαράς έκαναν σχέδια,έγραφαν κι έσβηναν και ήταν όλα έτοιμα (σχεδόν), μέχρι που η πανδημία τους κράτησε εκτός σκηνής.

Τώρα με περισσότερη όρεξη από ποτέ και συσσωρευμένη ενέργεια έρχονται στο Θέατρο Αυλαία για δύο μόνο παραστάσεις!

Παλιά αγαπημένα κείμενα μαζί με νέο υλικό μπαίνουν στο Μπλέντερ και δημιουργούν μία μοναδική standupcomedy παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε.

Περισσότερες πληροφορίες >>εδώ

Παραστάσεις: Τετάρτη 13 & Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

 

 

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΟΝΙ, του Πάκο Μπεθέρα, στις 18 & 19 Οκτωβρίου 2021.

Επίκαιρο όσο ποτέ, «το Μικρό πόνι» συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του, κι έρχεται ξανά στην Θεσσαλονίκη στο Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ. Η παράσταση ξεκίνησε στο Θέατρο του Νέου κόσμου τον Οκτώβριο του 2017 και απέσπασε επαινετικές κριτικές. Το βαθειά κοινωνικό και πολύ ευαίσθητο αυτό έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μετάφραση της Μαρίας Χατζηεμμανουήλ για την οποία και τιμήθηκε με τοΕυρωπαϊκό Βραβείο Eurodram του Maison d’ Europe et d’ Orient το 2017. Ο συγγραφέας,εμπνευσμένος από αληθινά περιστατικά, εξερευνά τις ευθύνες και τα αίτια του εκφοβισμού, εστιάζει στο θέμα της διαφορετικότητας και της αποδοχής του εαυτού μας και των γύρω μας.

Το «Μικρό Πόνι» είναι αφιερωμένο από τον ίδιο, στη μνήμη δύο παιδιών, του Μάικλ Μορόνες και του Γκρέισον Μπρους, τα οποία το 2014 υπήρξαν τραγικά θύματα κακοποίησης.

 

Περισσότερες πληροφορίες >> εδώ

Παραστάσεις: 18 και 19 Οκτωβρίου 2021

 

 

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

 

“Ο Γαργαληστής” του Δημήτρη Μπασλάμ, έρχεται τον Οκτώβριο!

Η ιστορία του Γαργαληστή είναι τόσο απλή και κατανοητή όσο ένα λαϊκό παραμύθι. Ένας ιδιόμορφος ληστής, ο Γαργαληστής, μπορεί και βλέπει με τα μάτια του το γέλιο. Το αγνό, γάργαρο, παιδικό γέλιο. Αποφασίζει, λοιπόν, να ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο ψάχνοντας για παιδιά που το γέλιο τους περισσεύει, και να τους το κλέψει. Όχι για προσωπικό του όφελος, αλλά, σαν άλλος Ρομπέν των Δασών, σκοπεύει να το μοιράσει σε παιδιά που χαμογελούν σπάνια. Για αυτόν το σκοπό, με συνεργό την αρωματοποιό θεία του, στήνει ένα εργαστήριο στο οποίο καταλήγουν πάντα μετά από κάθε ταξίδι του Γαργαληστή, για να μετατρέψουν το παιδικό γέλιο σε ένα πολύτιμο άρωμα και να το φυλάξουν σε μικρά μπουκαλάκια τα οποία και χαρίζουν αργότερα σε παιδιά με λ ιγότερο η καθόλου γέλιο. Στην ιστορία, εκτός από τον Γαργαληστή και την βουλιμική του θεία εμπλέκονται 4 επιθεωρητές που τους κυνηγούν κατά πόδας, ο ήλιος αυτοπροσώπως ο οποίος διαμαρτύρεται θέλοντας έστω ένα ρεπό, μία ντουζίνα χαρούμενες πυγολαμπίδες κολυμβήτριες και ένας αστυνομικός που έχει βάλει στο μάτι την κόκκινη καρό τσάντα του Γαργαληστή. Η σκέψη μας για την παράσταση εστιάζει με απλότητα, ευαισθησία και χιούμορ στην απουσία της χαράς από κάποια παιδιά. Στην διάκριση και την αδιαφορία των αλλών παιδών και ενηλίκων. Στην απομόνωση και την ανισότητα που προκαλούν. Είναι μια διακριτική προτροπή στην γενναιοδωρία και την ενσυναίσθηση, ώστε να εκμηδενιστεί η απόσταση που δημιουργείται. Στην παράσταση η μοναξιά συνυπάρχει με την τρυφερότητα ως αντίθετό της. Παρούσα αλλά όχι κυρίαρχη. Ως μία υπενθύμιση της ύπαρξης της. «Όταν το γέλιο τα παιδιά μοιράζουν, τα πάντα στα σίγουρα αλλάζουν», γράφει ο Γαργαληστής στο γράμμα του. Εμείς, λέμε πως σήμερα, περισσότερο από ποτέ, μοιάζει να είναι απαραίτητος ο Γαργαληστής και εκφράζουμε την ευχή να γίνουν πολλοί περισσότεροι.

 

Περισσότερες πληροφορίες>>εδώ

Έναρξη παραστάσεων: ΧΧΧΧΧΧ

 

Μια Μπάλα για Όλους από 17 Οκτωβρίουκαι κάθε Κυριακή στις 15.00.

(Θεατρικό έργο βασισμένο στην παγκόσμια καμπάνια ABallForAll)

Ένα εκπαιδευτικό, φαντασμαγορικό και διασκεδαστικό ταξίδι, γεμάτο με μουσική, χορούς και έξυπνο χιούμορ, που έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους στην απαραίτητη ένταξη των παιδιών με προβλήματα όρασης στο κοινωνικό σύνολο καθώς και το δικαίωμα κάθε παιδιού στο παιχνίδι!

 

Συντελεστές:

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Βαρβάρα Δουμανίδου

Χορογραφίες: Δημήτρης Βασιλειάδης

Κατασκευή κοστουμιών: Άννα Καλαϊτζίδου

Σκηνικά: Θέατρο του Άλλοτε

Κατασκευή σκηνικών: Τάσος Μίχος

Φωτισμοί: Κυριάκος Αλεξιάδης

Φωτογραφίες: Λάμπρος Καζάν

Δημιουργία αφίσας: Φωτεινή Φιλοξενίδου

Περισσότερες πληροφορίες>>εδώ

Έναρξη παραστάσεων: Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021&κάθε Κυριακή στις 15:00

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ