Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
21.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

56α ΔΗΜΗΤΡΙΑ: Thessaloniki Short Film Festival

Το διεθνές ραντεβού δημιουργών ταινιών μικρού μήκους επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του 56ου Φεστιβάλ Δημητρίων, με δημιουργό για ακόμη μια χρονιά τον Γιάννη Ζαχόπουλο.Τριάντα έξι (36) ώρες με το καλύτερο σινεμά όλου του πλανήτη, σε 128 έργα που θα απολαύσουμε με θέρμη κι αγάπη, από τις 9 έως τις 20 Οκτωβρίου 2021, στις διαδικτυακές προβολές της ψηφιακής πλατφόρμας του 56ου Φεστιβάλ Δημητρίων. Για να μη χάσετε καμία προβολή, το κάθε ημερήσιο πρόγραμμα θα παραμένει στην πλατφόρμα των 56ων Δημητρίων για 7 ημέρες.  Όλες οι ταινίες στην ψηφιακή πλατφόρμα edimitria.gr.

Το TiSFF της Θεσσαλονίκης είναι ένας θεσμός που κατέχει ξεχωριστή θέση στο ευρωπαϊκό στερέωμα, έχοντας κατακτήσει το πανευρωπαϊκό κοινό με το εντυπωσιακό του πρόγραμμα. Πρόκειται για διεθνές φεστιβάλ που στόχο έχει την προώθηση πρωτοποριακών ιδεών και τάσεων, όπως αποτυπώνονται από νέους δημιουργούς, καταγράφοντας την πορεία του πλανήτη σε επίπεδο κοινωνικό, πολιτικό, ερωτικό, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διαπροσωπικών σχέσεων, με βαθιά αγάπη και σεβασμό στις ανθρώπινες και κινηματογραφικές αξίες.
Δεν είναι τυχαία άλλωστε η προβολή ταινιών μικρού μήκους του φεστιβάλ σε μεγάλες πόλεις του εξωτερικού, ακριβώς λόγω της παγκόσμιας εκτίμησης για το ποιοτικό του πρόγραμμα, αναμεσά τους το Μόντρεαλ, η Βαρκελώνη, το Μπρίστολ το Μόναχο, οι Βρυξέλλες, η Γενεύη, το Βελιγράδι, η Μάλτα, η Κωνσταντινούπολη κ.ά.

Το 2021 είναι η 15η χρονιά του και η δεύτερη διαδικτυακή προβολή στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των Δημητρίων. Στο περσινό Φεστιβάλ Δημητρίων είχε παγκοσμίως 23.084 διακριτές θεάσεις στην ψηφιακή πλατφόρμα, απόδειξη της κινηματογραφικής του ποιότητας και εκτίμησης του σινεφίλ κοινού.

Την επιτροπή του TiSFF αποτελούν ο Γιάννης Οικονομίδης, ο Βαγγέλης Μουρίκης, ο Τάσος  Ρέτζιος, η Ljiljana Jaric και ο Γιάννης Ζαχόπουλος.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ