Νέα βιωματική δράση καθαρισμού από την ΑΝΤΙΓΟΝΗ στην περιοχή του Κελλάριου Όρμου

Νέα βιωματική δράση καθαρισμού από την ΑΝΤΙΓΟΝΗ στην περιοχή του Κελλάριου Όρμου

Μετά τον πρόσφατο καθαρισμό της Παραλίας Δέλτα Αξιού, άλλη μία δράση καθαρισμού ακτής οργανώνεται την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου και ώρα 17:00 μ.μ. από την ΑΝΤΙΓΟΝΗ με τη στήριξη του Δήμου Καλαμαριάς.

Το σημείο συνάντησης για την επιχείρηση καθαρισμού που θα πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή του Κελλάριου Όρμου βρίσκεται στη γωνία Θ. Σοφούλη και Κερασούντος μπροστά στο Original Mini Golf. Για εκείνους/εκείνες που θα προσέλθουν με αστικό η πλησιέστερη στάση είναι ο «ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ».

Ο Δήμος Καλαμαριάς θα παρέχει διαθέσιμα γάντια μιας χρήσης και σακούλες συλλογής των απορριμμάτων, ωστόσο ενθαρρύνεται η χρήση επαναχρησιμοποιούμενων ειδών από τους/τις συμμετέχοντες/ουσες.

Στη δράση θα τηρηθούν όλα τα μέτρα για τον Covid19.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες προσκαλούνται να συμπληρώνουν τη φόρμα συμμετοχής.

Ακούστε το ραδιοφωνικό spot της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ το οποίο καλεί τους πολίτες που ανησυχούν για τη ρύπανση του περιβάλλοντος να κάνουν το επόμενο βήμα συμμετέχοντας ενεργά στη δράση καθαρισμού αυτή την Παρασκευή 08.10.2021 και ώρα 17:00 μ.μ.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου Zero Waste BSB, για την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τα απόβλητα που καταλήγουν στις θάλασσες.

Το “ZeroWasteBSB” είναι το ακρωνύμιο του έργου “Zero Waste Strategy: Methods and Implementation in Black Sea Basin”, αφορά τη στρατηγική μηδενικών αποβλήτων και υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Joint Operational Programme Black Sea Basin 2014-2020», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Γειτονίας (ΕΝΙ-European Neighbourhood Instrument) και από τις συμμετέχουσες χώρες: Αρμενία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Δημοκρατία της Μολδαβίας, Ρουμανία, Τουρκία και Ουκρανία.