Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
21.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Η Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων εγκαινίασε το 11ο Νηπιαγωγείο Καλαμαριάς

Στα εγκαίνια του 11ου Νηπιαγωγείου Καλαμαριάς, παραβρέθηκε σήμερα (8/10) το πρωί η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, μαζί με την Υφυπουργό Ζέττα Μακρήκαι τον Δήμαρχο Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη.

Πρόκειται για ένα από τα τέσσερα καινούργια νηπιαγωγεία που τοποθέτησε ο Δήμος Καλαμαριάς στα πλαίσια της δίχρονης εκπαίδευσης, με χρηματοδότηση του Υπουργείου Παιδείας.

«Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο νηπιαγωγείο, με το δεδομένο ότι τα χρόνια μέχρι έξι ετών είναι τα πλέον χρήσιμα, για την ανάπτυξη του ανθρώπινο εγκεφάλου. Οφείλουμε ως πολιτεία, κατά τη γνώμη μου, να επενδύσουμε στα παιδιά μας, σ’ αυτήν την εξαιρετικά κρίσιμη ηλικία» τόνισε κατά την ομιλία της η κ. Κεραμέως. Η Υπουργός ευχαρίστησε δημοσίως τον Δήμαρχο Καλαμαριάς, για την άριστη συνεργασία που είχαν και τον συνεχάρη, μαζί και όλη τη δημοτική αρχή για τις προσπάθειες που έγιναν προκειμένου να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο εγκαίρως.

Από την πλευρά του ο κ. Δαρδαμανέλης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη στήριξη που έλαβε ο Δήμος Καλαμαριάς, από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επισημαίνοντας ότι: «Δημιουργήσαμε το νομοθετικό πλαίσιο για να μπορούμε να συνεργαστούμε και να προχωρήσουμε τέτοια έργα, για όλη την Ελλάδα, όχι μόνο για την Καλαμαριά και καταφέραμε να το εφαρμόσουμε. Και να που είμαστε εδώ, σε ένα από τα τέσσερα νηπιαγωγεία, σε τέσσερα από τα δεκαπέντε τμήματα νηπίων, τα οποία είναι πανέμορφα, έχουν σπουδαίο προσωπικό και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό».

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, μαζί με την Υφυπουργό, Ζέττα Μακρή, τον Δήμαρχο Καλαμαριάς και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Αθανάσιο Γιαννακό, συνομίλησαν με τα παιδιά του 11ου Νηπιαγωγείου, τα οποία τους εντυπωσίασαν, όταν τους καλημέρισαν και τους τραγούδησαν στα αγγλικά.

Η κ. Κεραμέως με την κ. Μακρή στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον κ. Δαρδαμανέλη στο γραφείο του, όπου συζήτησαν για θέματα σχολικής στέγης στην Καλαμαριά, που είναι σε εκκρεμότητα, όπως το 3ο Δημοτικό Σχολείο, το 8 Λύκειο στην Επέκταση και το Ειδικό Σχολείο Καλαμαριάς.

Στα εγκαίνια του 11ου Νηπιαγωγείου, τα οποία τέλεσε ο Μητροπολίτης Βρυούλων, κ. Παντελεήμων, παρόντες ήταν ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Σταύρος Καλαφάτης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, οι βουλευτές της Ν.Δ Α’ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κούβελας, Κώστας Γκιουλέκας και Στράτος Σιμόπουλος, όλοι οι αντιδήμαρχοι της Καλαμαριάς, ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης Θωμάς Μπαχαράκης και ο Δ/ντής Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης, Ανδρέας Μαυρίδης.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ