Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
21.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Τα βραβεία του μαθητικού διαγωνισμού για τις φιλικές για το περιβάλλον μετακινήσεις στο σχολείο απένειμε ο Α. Τζιτζικώστας

Τα βραβεία του μαθητικού ηλεκτρονικού διαγωνισμού «Πάμε σχολείο; Φιλικές για το περιβάλλον μετακινήσεις προς το σχολείο!» απένειμε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με την υποστήριξη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «esmartec» (Enhanced Sustainable Mobility with Marketing Techniques / Ενίσχυση της Βιώσιμης Κινητικότητας μέσα από Τεχνικές Μάρκετινγκ), το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διαπεριφερειακής Συνεργασίας Interreg Europe 2014-2020.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «πρέπει και μπορούμε να κάνουμε όλοι τις μετακινήσεις μας πιο φιλικές στο περιβάλλον. Χαίρομαι σήμερα που το μήνυμα αυτό περνάει στους νέους και χαίρομαι που μέσα από αυτή τη δράση μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού και του Γυμνασίου περνούν οι ίδιοι αυτό το μήνυμα σε όλους, ζωγραφίζοντας, φωτογραφίζοντας και σχεδιάζοντας τη δική τους βασική καθημερινή μετακίνηση, όπως είναι ή όπως θέλουν να είναι, από και προς το σχολείο με πιο ανθρώπινο, πιο φιλικό στο περιβάλλον τρόπο. Είναι σημαντικό όλοι μας να προωθήσουμε τις πράσινες μετακινήσεις και γι’ αυτό θέλω να συγχαρώ τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, που ώθησαν τα παιδιά να οραματιστούν και να σχεδιάσουν ένα καλύτερο μέλλον για τις πόλεις μας, για ένα πιο καθαρό περιβάλλον. Η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις πόλεις περνά μέσα από τις φιλικές για το περιβάλλον μετακινήσεις και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προωθεί τις πράσινες μετακινήσεις, με σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών, όπως για παράδειγμα την προώθηση της ηλεκτροκίνησης. Το πιο σημαντικό όμως είναι οι νεότερες γενιές να οραματιστούν και να διεκδικήσουν ένα πιο βιώσιμο μέλλον».

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η ευαισθητοποίηση των παιδιών για τη μετακίνηση από και προς το σχολείο με τα πόδια, το ποδήλατο ή το πατίνι και την υιοθέτηση των αρχών της βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Οι μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού συμμετείχαν στο διαγωνισμό με ζωγραφική, ενώ οι μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου με φωτογραφία και ψηφιακή επεξεργασία εικόνας.

Παρόντες στην τελετή απονομής ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Πάρις Μπίλλιας και ο Διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Δρ. Κωνσταντίνος Τερτιβανίδης.

Τα βραβεία του διαγωνισμού έλαβαν οι μαθητές και οι μαθήτριες:

Διαγωνισμός ζωγραφικής μαθητών Δημοτικού:
1ο Βραβείο: Διονυσία Βογιατζοπούλου, 23ο Δημοτικό Καλαμαριάς.
2ο Βραβείο: Ασπασία Μπατανίδη, 23ο Δημοτικό Καλαμαριάς.
3ο Βραβείο: Καλλιόπη Παπανικολάου, 23ο Δημοτικό Καλαμαριάς.

Διαγωνισμός Φωτογραφίας μαθητών Γυμνασίου:
1ο Βραβείο: Ντορέττα Δρίζη, Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.
2ο Βραβείο: Παναγιώτης Κανέλλης, 8ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς.
3ο Βραβείο: Ηλίας Γιακουβής, 3ο Γυμνάσιο Έδεσσας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ