Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
16.6 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Ολοήμερη Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής διοργανώνει η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία

Η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία, με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, διοργανώνει το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021 για 15η συνεχή χρονιά, ενημερωτική εκδήλωση για ενήλικες και παιδιά με κεντρικό σύνθημα “ΒΕΛΤΙΩΝΩ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΟΥ!”.

Ως προέκταση του θέματος, σκοπό της φετινής εκδήλωσης πέρα από την ολοκληρωμένη ενημέρωση του κοινού αποτελεί η βελτίωση των διατροφικών συνηθειών να στοχεύσει στο άκρως επίκαιρο θέμα της θωράκισης του ανοσοποιητικού ενόψει της πανδημίας.

Ενήλικες και παιδιά μπορούν να προσέλθουν* στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας (Προμπονά 27, Άνω Πατήσια) για ένα πλήρες ΔΩΡΕΑΝ Διατροφολογικό Check Up και στη συνέχεια να λάβουν υπεύθυνες διατροφικές οδηγίες και συμβουλές από εξειδικευμένους διατροφολόγους.

Συγκεκριμένα, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε 2 άξονες:

Ημερήσια εκδήλωση

  • Διατροφολογικό Check Up
  • Διατροφική αξιολόγηση
  • Σωματομετρήσεις
  • Λιπομέτρηση
  • Ενημέρωση κοινού για τη σημασία της σωστής διατροφής στην θωράκιση του ανοσοποιητικού!

Βραδινό event

  • Ενημερωτικές ομιλίες διατροφικού περιεχομένου από διακεκριμένους Επιστήμονες Υγείας
  • Ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το ρόλο της διατροφής στην ολιστική διαχείριση της πανδημίας
  • Εκδήλωση αποφοίτησης των εκπαιδευόμενων στο αντικείμενο της Παιδιατρικής Διατροφής (Master Nutritionist in Pediatric Nutrition) της ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES

Στους έμπειρους επαγγελματίες υγείας της Επιστημονικής Ομάδας της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας που θα στελεχώσουν τη συγκεκριμένη εκδήλωση περιλαμβάνονται επίσης και επιστήμονες υγείας που λαμβάνουν μέρος στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Επιμόρφωσης “Master Nutritionist” της ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES.

Σε ενήλικες και παιδιά μεταξύ άλλων θα πραγματοποιηθούν:

  • Διατροφική ενημέρωση για τη θωράκιση του ανοσοποιητικού
  • Ζύγισμα, μέτρηση ύψους και περιφερειών ανατομικών σημείων
  • Υπολογισμός του Δείκτη Μάζας Σώματος και ενημέρωση για τον ενδεχόμενο διατροφικό κίνδυνο που αντιμετωπίζουν
  • Μέτρηση σωματικού λίπους και αξιολόγηση Βασικού Μεταβολισμού
  • Αξιολόγηση διατροφικών συνηθειών
  • Πληροφόρηση σχετικά με το ιδανικό μενού, με βάση τις προσωπικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες
  • Προσφορά ειδικών εγχειριδίων Διατροφής

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εξοπλισμός με βάση τον οποίο θα αξιολογηθούν ενήλικες και παιδιά περιλαμβάνει διαγνωστικές συσκευές τελευταίας τεχνολογίας όπως ζυγούς ακριβείας, αναστημόμετρα, λιπομετρητές, ελαστικές µετροταινίες, δερματοπτυχόμετρα και συσκευές έμμεσης θερμιδομετρίας.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2102520977.

Λίγα λόγια για την ΕΛ.Δ.Ε.

Η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία (ΕΛ.Δ.Ε.) – Hellenic Nutritionists Society, είναι σωματείο Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 2010 με σκοπό την προαγωγή της Διατροφικής – Διαιτολογικής Επιστήμης στην Ελλάδα.

Ο Κλάδος Σπουδών της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας (ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES) αποτελεί τον Εκπαιδευτικό της βραχίονα και προσφέρει μία ευρεία γκάμα μετεκπαιδευτικών προγραμμάτων υψηλών προδιαγραφών σε διάφορους τομείς της επιστήμης της διατροφής, τα οποία απευθύνονται σε επαγγελματίες υγείας.

Επιπλέον, η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία μέσω του κλάδου σπουδών της (ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES) προσφέρει τη δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους των προγραμμάτων του ΚΕΔΙΒΙΜ του ΕΚΠΑ με τίτλους: «Βασικές Αρχές Αθλητικής Διατροφής» (Μικτό) και «Στρατηγικές Πρόληψης Παιδικής Παχυσαρκίας» (Μικτό) να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση, να αποκτήσουν εργαστηριακή εμπειρία, αλλά και να παρακολουθήσουν μέσω εποπτείας πραγματικά περιστατικά.

*Κατά την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και προστασίας κατά του COVID-19, ενώ για τη συμμετοχή των παιδιών είναι απαραίτητη η γραπτή συγκατάθεση των γονέων. Για τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση απαιτείται η συμπλήρωση της Φόρμας Συμμετοχής ώστε να καθοριστεί το ραντεβού σας σε συγκεκριμένη ώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ