Αναμετάδοση της σημερινής Τελετής Απονομής Βραβείου «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ»

Αναμετάδοση της σημερινής Τελετής Απονομής Βραβείου «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ»

Η Τελετή Απονομής του Βραβείου «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ», το οποίο θα αποδοθεί στο ζευγάρι των επιστημόνων που ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό, τους δρ.UğurŞahin και δρ.ÖzlemTüreci, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021 στις 18:30, παρουσία της Α.Ε. της Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλουστο εμβληματικό μνημείο της Ροτόντας.

 

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του τηλεοπτικού σταθμού της ΕΡΤ3, καθώς και την ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Ιδρύματος Θεοφανώ (www.theophano.eu).

Στο πλαίσιο της Τελετής Απονομής, και μετά τη βράβευση, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά το διεθνές καινοτόμο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Make Musi Covit!, σε μια πρωτότυπη υβριδική συναυλία πανευρωπαϊκής μουσικής συνεργασίας, που σχεδιάστηκε εν μέσω πανδημίας υπό τη διεύθυνση του Γιώργου-Εμμανουήλ Λαζαρίδη (συνθέτη) και της Safira Antzus Ramos (μαέστρου). Παράλληλα με το μουσικό έργο και μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας και της τεχνικής του projection mapping, θα παρουσιαστούν σε τρεις μεγάλες κόγχες του μνημείου εικόνες από τα μοναδικά ψηφιδωτά της Ροτόντας.

Επιπλέον, ζωντανά θα μεταδοθεί στην ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Ιδρύματος Θεοφανώ και η Συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας με θέμα «Εξασφαλίζοντας την ευημερία του αύριο μέσω της Επιστήμης»που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη ημέρα Πέμπτη 14 Οκτωβρίου στις 17:00.

 

Η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης Θεοφανώ αποτελεί ένα πάνελ διαλόγου πάνω σε καίρια θέματα που θα απασχολήσουν την ανθρωπότητα τις επόμενες δεκαετίες, και που σχετίζονται και εμπνέονται από το βραβείο κάθε χρονιάς. Με τη συμμετοχή των ίδιων των βραβευμένων και επιλεγμένων μελών της Συμβουλευτικής Επιτροπής, φέτος θα συζητηθούν θεματικέςσχετικές με την επιστήμη για το Κοινό Καλό, επιστήμη και καινοτομία στην Ευρώπη, επιστήμη και ανταγωνιστικότητα, επιστήμη και εκπαίδευση, και επιστήμη και υγιεινή ζωή.Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής.

 

IΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

https://www.theophano.eu/

FACEBOOK

https://www.facebook.com/EmpressTheophano